Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Povremeni hrvatski reprezentativac ostao bez kluba, posla su ga stajali zdravstveni problemi

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.11.21. | 16:54

Već dulje vrijeme je van pogona, ali već je dogovorio suradnju s francuskim velikanom od početka sljedeće sezone.

Prošlo je dugih osam godina otkako je Ivan Pešić stigao u Bjelorusiju. Povremeni hrvatski reprezentativac s vremenom je postao jedna od istinskih legendi kluba, godinama je branio na iznimno visokoj razini, a sve te godine njegov klub bio je standardan član Lige prvaka.

Hrvatska rukometna reprezentacija imala je problema na mnogim pozicijama, ali među vratnicama je kvalitete uvijek bilo 'na bacanje'. Baš zato Ivan Pešić, koji sigurno spada u 30 najboljih vratara svijeta, nikako nije uspijevao postati jedinicom Kauboja. No, njega to nije pokolebalo, svoju karijeru gradio je u hladnom Meškovu, gradu koji broji oko 300 tisuća stanovnika i koji je već godinama najpoznatiji po jednome – izvrsnom rukometnom klubu.

Pešić je godinama bio jedan od nositelja kluba. Kamen temeljac, netko od koga sve počinje. Prošle sezone Meškov nije najbolje prošao u Seha ligi, ali su zato prvi put u povijesti stigli u 1/8 finala Lige prvaka. Otkako je Pešić stigao u klub, Meškov je osvojio osam naslova prvaka Bjelorusije i sedam Kupova. Samo su u sezoni 18/19. ostali bez duple krune…

Danas 32-godišnji Riječanin netko je koga život nije mazio. Nakon što je 2009. godine ostao bez bubrega mnogi su mislili da je tu kraj njegove profesionalne karijere, ali on je usprkos svim prognozama postao standardan prvotimac kluba koji je godinama u Ligi prvaka.

No, posljednjih godina počeo je imati sve većih problema s ozljedama. Iako su u klubu bili spremni čekat ga koliko treba, situacija u kojoj su se našli primorala ih je da se odreknu onoga kojem su bezuvjetno vjerovali.

Ivan Pešić tako više nije igrač Meškova. U priopćenju stoji kako je vrijeme potrebno za njegov potpuni oporavak puno dulje nego što se isprva mislilo te su u konačnici s njim raskinuli suradnju.

Do razlaza bi došlo svakako, jer Ivan je već potpisao predugovor s francuskim Nantesom čiji će član postati od početka sljedeće sezone. Iz kluba su mu se još jednom zahvalili na svemu što je napravio u dresu kluba te mu poželjeli puno sreće i zdravlja u daljnjoj karijeri.

Pešić je za Meškov odigrao 327 utakmica, od kojih je njih 98 bilo u Seha ligi, a 100 u Ligi prvaka.


Tagovi

Ivan PešićMeškovBrestMeshkov Brest

Ostale Vijesti