ANDREAS GEBERT - Action Images
ANDREAS GEBERT - Action Images

Ponajbolji rukometaš današnjice napustio Barcelonu i odlazi u 'Vikinšku kraljevinu'

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 17:20

Vijest je službeno potvrđena na stranicama novog mu kluba.

Jedan od najboljih rukometaša današnjice, Islanđanin Aron Palmarsson, na kraju ove sezone napustit će Barcelonu te će karijeru nastaviti u danskom Aalborgu koji stvara pravu megamomčad.

Palmarsson igra na mjestu lijevog vanjskog, a u karijeri je igrao za FH, Kiel, Veszprem i Barcelonu čiji je član bio od ljeta 2017. godine.

Što se tiče trofeja, nema što nije osvojio, a najplodnije razdoblje bilo mu je ono provedeno u Kielu (2009. – 2015.) kad je, između ostalog, osvojio i dvije Lige prvaka (2010., 2012.). Nadalje, Palmarson je 2014. godine bio izabran za MVP-a Final-foura Lige prvaka 2014. godine iako je njegova momčad te sezone poražena u finalu od Flensburga. Iste sezone u najboljoj momčadi Lige prvaka našao se i Renato Sulić koji je tada branio boje Veszprema.

Što se tiče Palmarsonovog odlaska u Aalborg, o njemu se već neko vrijeme pričalo, da bi danas sve postalo i službeno potvrđeno. Na sjeveru Europe stvara se prava 'Vikinška kraljevina', a osim fenomenalnog Islanđanina za dansku momčad od sljedeće bi sezone trebali igrati kapetan norveške reprezentacije Kristian Bjornsen, Jespe Nielsen, Jacob Holm i Sigvaldi Gudjonsson. Jednako tako, od ljeta 2022. godine momčadi će se priključiti i Mikkel Hansen, Andreas Nillson , Max Darj te Mads Mensah Larsen, a o svemu tome ste već imali prilike čitati na Germanijaku. 

Što se tiče trenutne situacije, Aalbor već sad ima tri reprezentativca Danske, Henrika Mollgarda, Magnusa Saugstrupa i Madsa Christensena te isto toliko reprezentativaca Švedske, Felixa Claara, Mikaela Aggeforsa i Lukasa Sandella.

Spomenimo za kraj kako se pričalo i o mogućem dolasku fenomenalnog vratara Landina, ali je on nedavno potpisao novi četverogodišnji ugovor s Kielom.



Tagovi

AalborgAaron PalmarssonBarcelona rukometBarcelona

Ostale Vijesti