Otvoren Svjetski veteranski kup: Stigao suigrač Balića i Metličića, zaplesalo se uz Lasagnu

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 23.05.24. | 12:23

U dvorani na omiškom Ribnjaku sportsko-turistički događaj u predsezoni

U Omišu je otvoreno tradicionalno natjecanje koje je okupilo veliki broj gostiju iz cijeloga svijeta.

"Rasplesani sudionici i njihova nasmijana lica najbolja su potvrda koliko smo dobar posao napravili proteklih godina, pogotovo što imamo jako puno natjecatelja koji nam se iz godine u godinu vraćaju. Omiš je postao sportsko čudo, najprije s veteranskom košarkom, sada i s veteranskim rukometom, prepoznati smo kao sjajna destinacija i turnir i to nas veseli", kazao je organizator Svjetskog kupa rukometnih veterana Mario Čaljkušić.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Omiški Sportski centar Ribnjak ponovno je mjesto velikog okupljanja, preko dvije tisuće rukometašica i rukometaša vidjelo je još jedno spektakularno otvaranje sedmog po redu Svjetskog kupa rukometnih veterana, praćeno glazbom, plesnim točkama i vatrometom, a posebno je bilo veselo kad su se svi natjecatelji spustili na parket i zaplesali na ritmove "Rim tim tagi dim" Baby Lasagne.

"Ovo je moj šesti Svjetski kup, po terminu natjecanja planiram godišnji odmor jer ovo što nam organizatori ponude u Omišu ne postoji nigdje drugdje. Svake godine turnir raste i napreduje, svake godine imamo sve bolje uvjete, novije hotele, bolje suparnike, sjanu glazbu, video zidove, a ove godine nas je poslužilo i jako lijepo vrijeme pa se između utakmica stignemo i okupati. Posebno nas veseli što su organizatori uveli i kategoriju 45+ i za žene, tako da ćemo se definitivno viđati i dalje", kazala nam je simpatična Lenka Manarčikova iz slovačke ekipe Evergreens.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Odaziv je sjajan, preko dvije tisuće natjecatelja i gostiju, a u Omišu smo vidjeli i neka dobro poznata lica iz svijeta rukometa, među njima i Szandora Bajusza iz Budapest Old Boysa, nekadašnjeg prvotimca Splita, iz vremena kad su rukometne karijere započinjali Ivano Balić i Petar Metličić.

"Bila su to lijepa vremena kojih se uvijek rado sjećam. U Splitu sam proveo dvije prekrasne sezone, igrao za Brodomerkur od 1998. do 2000. godine, imali smo i dobre rezultate, napunili smo do vrha dvoranu Gripe u kup ogledu sa Zagrebom... U Splitu je privilegij živjeti, sjediti u siječnju na suncu na Rivi na kavi teško negdje drugdje možete. Zato često dolazim u Hrvatsku, pogotovo u Split jer imam jako puno prijatelja. Mene srce vuče ovdje. Moja momčad redovito sudjeluje na EHF prvenstvima, ove godine se igra u jednom malom gradiću u Portugalu, pa sam predložio momcima da odemo stepenicu više, na Svjetski kup u Omišu i evo, sad smo tu. Perfektna organizacija, fenomenalan hotel u Brelima, svaka čast onima koji su ovo uspjeli organizirati. Ovo je velika stvar za hrvatski sport i turizam, a moj će prijedlog suigračima biti da ubuduće ne idemo na EHF turnire, nego da se svake godine pojavljujemo u Omišu na Svjetskom kupu."

Adrien Markus iz Phoenix Budapesta treći je put na turniru u Omišu.

"Preklani smo bile treće, prošle godine druge, sada smo se vratile po zlato koje nam nedostaje. Turnir je fantastičan, a kako mi nemamo more jako puno mađarskih ekipa dolazi na ovaj turnir usput uživati i okupati se. Svake godine turnir je sve bolji, hoteli su sve kvalitetniji, a organizatori se trude uljepšati nam boravak i nadam se da će ovaj turnir i dalje biti naša tradicija."

Za kraj nam je Čaljkušić otkrio i jednu potresnu priču. Naime, na turnir je stigla gospođa iz Mađarske kojoj ovo nije prvi put da dolazi, ali ovaj je za nju poseban.

"Otkrila nam je kako joj se, nažalost, treći put vraća zloćudna bolest te kako je prije skore operacije htjela doći u Omiš i proveseliti se sa svojim suigračicama i ostalim sudionicima turnira. Zaželjeli smo joj da se što prije oporavi i nadu da će opet doći na turnir",zaključio je Čaljkušić, koji je dobio i posebno priznanje za svoj rad, a njegova organizacija Sport Event uručila je tijekom otvaranja i novčanu donaciju Udruzi za osobe sa sindromom Down "Bili tići".(dku)


Tagovi

OmišSvjetski veteranski rukometni kupMario ČaljkušićPetar MetličićIvano BalićBaby Lasagna

Ostale Vijesti