Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Osvojio je srebro za Hrvatsku na Euru 2020., a sada mijenja reprezentaciju

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 12.04.24. | 19:23

Za Hrvatsku nije igrao od 2022. godine

Još će jedan bivši hrvatski rukometni reprezentativac sreću potražiti u drugom reprezentaciji. Nakon što su prijašnjih godina Stefan Vujić i Ante Kuduz Hrvatsku zamijenili za Srbiju, odnosno Rumunjsku, sada će im se priključiti i Valentino Ravnić.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovaj 28-godišnjak igra na poziciji desnog krila, osvajač je srebrne medalje s Europskog prvenstva 2020., trebao bi postati reprezentativac Rumunjske i priključiti se Kuduzu. Rumunjski savez odobrio je njegovo primanje u reprezentaciju te bi po užurbanom postupku trebao dobiti državljanstvo.

Ravnić protekle dvije sezone sjajno igra za rumunjsku Constantu, a novi izbornik George Buricea tvrdi da se radi o najboljem lijevom krilu tamošnjeg prvenstva i želi ga odmah u svojoj reprezentaciji. No, Ravnić se neće moći odmah priključiti reprezentaciji jer moraju proći tri godine od njegovog zadnjeg nastupa za Hrvatsku.

S obzirom na to da je nastupio na Euru 2022., Ravnić će pravo nastupa za Rumunjsku imati od sredine siječnja 2025. godine, odnosno mogao bi za novu zemlju debitirati u svojoj Hrvatskoj. Naravno, pod uvjetom da se Rumunjska plasira na Svjetsko prvenstvo koje će sljedeće godine Hrvatska zajednički organizirati s Danskom i Norveškom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaValentino RavnićRumunjska

Ostale Vijesti