Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Okupili se Kauboji, Horvat: "Svjesni smo da je ovo prvenstvo bitno za hrvatski rukomet, ne bježimo od toga"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.01.23. | 16:50

Izbornik Hrvoje Horvat stao je pred novinare u Zagrebu na novogodišnjem okupljanju i govorio o problemima, ali i nadama naših rukometaša

Za Novu godinu novo rukometno okupljanje. Izbornik Hrvoje Horvat je poželio svima sve najbolje, sreće i zdravlja, iako njegovu reprezentaciju nažalost pred ovo prvenstvo ne prati baš zdravlje.

“Što se tiče tih izostanaka nije lako, boli svaki kotačić kojeg nema, svaki pozvani igrač ima svoje mjesto, rolu, i svakim izostankom moramo revidirati planove. Želimo imati jak kolektiv i da nas ti izostanci što manje poremete, da se to danas sutra ne vidi ili barem što manje osjeti.”

Pred njima je devet dana priprema.

“Imali smo ovu kratku provjeru uoči završnih priprema koja nam je bila jako bitna. Imamo sada udarnih šest dana do Croatia Cupa, bit će teško psihički i fizički za igrače, kratko, intenzivno. Sreća je da smo sada već dugo zajedno pa neke stvari treba samo ponoviti. Bit će naglasak na tranziciji prema naprijed, moramo dolaziti do lakih golova, tu će otići dobar dio priprema i to bi onda trebali provjeriti u Croatia Cupu.”

Dva nova igrača…

“Planovi se revidiraju, otpalo nam je puno igrača, morali smo pojačati obranu koja nam je zaštitni znak. Izostankom Halila, Mamića, Lučina, Mandića taj dio nam se malo stanjio… Jakov Gojun ima znanje, iskustvo i kvalitetu da nam tu rupu nadomjesti i pokrpa. Vidjet ćemo kroz pripreme tko će se tu još nametnuti. Vjerojatno ćemo voditi 19 igrača na prvenstvo.”

Prva utakmica je Egipat.

“Još nismo s njom počeli jer bi to bilo prerano, brinemo za sada o sebi, radimo na stvarima koje su nama bitne jer će na kraju to sve ovisiti o našoj izvedbi. Sigurno da smo mi Egipat izanalizirali, isjeckali do detalja, maksimalno ga respektiramo, Egipat je prva utakmica, bitna, otvaranje prvenstva, može puno toga usmjeriti…”

Najvažnije natjecanje u posljednjih 15-ak godina za hrvatski rukomet. 

“Gledajte svi smo mi ovjde svjesni da će pritiska biti, dečki su ga svjesni, to je dobro, prvenstvo je važno, ne bježimo od te odgovornosti, dečki su to shvatili, vidi se to pon treningu, jasno im je da su bivše generacije stvorile jedan renome naše reprezentacije.”


Tagovi

Hrvoje Horvathrvatska rukometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u rukometu

Ostale Vijesti