Novo iznenađenje na Euru: Svjetski i olimpijski prvaci poraženi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 11.01.20. | 20:46

Dosadašnja tri dana Europskog prvenstva odaju da bi mogli vidjeti velik broj iznenađujućih rezultata.

U sklopu grupe E Europskog rukometnog prvenstva koje se održava u Austriji, Švedskoj i Norveškoj svjetski prvak iz 2019., kao i olimpijski iz Rija 2016., reprezentacija Danske, poražena je u debiju prvenstva od reprezentacije Islanda. Utakmica je završila rezultatom 31:30 za nacionalni sastav s otoka na krajnjem sjeveru kontinenta.

Većim tijekom prvog poluvremena su Danci vodili, iako prednost nikad nije rasla iznad dva gola prednosti, što znači da su se Islanđani itekako držali. U drugom poluvremenu su Islanđani preuzeli momentum, te su oni većim dijelom vodili, a po prvi put je neki sastav imao više od dva gola prednosti kod 26:23 za Island.

Danci dolaze na 29:29, no s dva vezana gola Island dolazi do meč-lopte, a sve što su favoriti prije ove utakmice uspjeli je smanjiti razliku. Najbolji kod pobjednika bio je Aaron Palmarsson, suigrač Luke Cindrića iz Barcelone, koji je imao monstruozan učinak s 10 golova. Petersson je dodao pet, a legendarni Sigurdsson četiri.

Kod Danaca nije bilo iznenađenja, vodeći po broju golova bio je Mikkel Hanses s devet, i to samo od 12 šuteva. Po pet su dodali Lauge Schmidt i Lindberg.

Ovu grupu se komotno može nazvati ''skupinom smrti'' prvog kruga, a da bi se njen ishod mogao znatno zakomplicirati, odaju rezultati prvog kola. Ranije je Mađarska također sa samo jednim pogotkom razlike nadjačala Rusiju.

 

 

(foto: ehf-euro.com)


Tagovi

rukometAaron PalmarssonMikkel Hansenislandska rukometna reprezentacijadanska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti