Metličić i Balić: Nema euforije nakon dvije pobjede, Bjeloruse jako dobro poznajemo

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.01.17. | 09:42

Hrvatska danas u 20:45 igra svoju treću utakmicu na prvenstvu protiv Bjelorusije, a predvodnici zlatne hrvatske generacije Balić i Metličić vjeruju u uspjeh protiv sljedećih protivnika....

Hrvatska rukometna reprezentacija danas igra treću utakmicu na Svjetskom  prvenstvu u Francuskoj. Iako je iza Hrvatske tek jedno poluvrijeme na razini, upisali smo dvije pobjede i s optimizmom dočekujemo Bjeloruse, za koje više ne igra njihov najbolji igrač Sergej Rutenka..

Današnji protivnik Babićevih izabranika, neočekivano je izgubio u prvom kolu od reprezentacije Čilea i to s uvjerljivih četiri razlike. Bjelorusi su u toj utakmici podbacili u svim segmentima igre, a u drugom kolu su s tri razlike svladali Saudijsku Arabiju, svladavši ih u završnici dvoboja.

No, Hrvatska s druge strane, nakon neuvjerljive utakmice protiv Saudijske Arabije i prilično slabog prvog dijela protiv Mađarske, ima dvije pobjede i današnjom uvjerljivom partijom može osigurati dodatni mir i podignuti si samopouzdanje pred završni okršaj u skupini protiv Nijemaca.

„Nema euforije nakon pobjede nad Mađarima jer to smo i očekivali. Za Mađarsku smo se najviše pripremali. Bjelorusija je šokirana nakon poraza u prvom kolu protiv Čilea i sigurno će protiv jačih reprezentacija htjeti vratiti bodove.  Izbornik Babić ih jako dobro poznaje, a prije godinu dana igrali smo i s njima u Poljskoj. Nadam se da ćemo nastaviti u dobrom ritmu“, rekao je za Sportske novosti, Petar Metličić, pomoćni trener reprezentacije.

Optimističan pred današnji dvoboj je i legendarni Ivano Balić, koordinator za hrvatski mušku rukomet, koji utakmice Kauboja prati s tribina dvorane u Rouenu.

„Mislim da su momci shvatili da treba ginuti na svakoj utakmici. Slabije reprezentacije su se popravile i prvenstvo je izjednačeno, no favoriti se ipak izdvajaju. Bjelorusi će se morati vaditi na nekom drugom za osminu finala. Sve znamo o njima i sve je na našim igračima“, prenose Sportske novosti izjavu Balića.

Utakmica Hrvatska - Bjelorusija počinje u 20:45.

Hrvatska je veliki favorit u današnjoj utakmici, a pobjeda naše reprezentacije se honorira s tečajem 1,05. Ostale tečajeve i klađenje na utakmicu pronađite OVDJE.

(Foto: Pixell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u rukometuhrvatska rukometna reprezentacijaIvano BalićPero Metličić

Ostale Vijesti