EXPA/Pixsell
EXPA/Pixsell

Karabatić propušta Europsko prvenstvo zbog ozljede mišića!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 01.01.22. | 13:43

Olimpijski prvak u velikim problemima pred Euro.

Francuska je najjača rukometna nacija svih vremena, na aktualni Euro, koji se od 13. do 30. siječnja igra u Sloveniji i Mađarskoj, stižu kao aktualni olimpijski prvaci, i jedan od prvih favorita natjecanja. No, Francuzi u prvenstvo ulaze prilično oslabljeni. Već ranije zbog ozljede je otpao vanjski PSG-a Nedim Remili, veliki dio igrača zaražen je koronavirusom i umjesto na pripremama nalaze se u samoizolaciji, a sada je s reprezentativnog popisa otpao i Luka Karabatić, jedan od ključnih obrambenih kotačića momčadi koju vodi Guillaume Gille.

Francuski izbornik je umjesto mlađeg Karabatića, koji je otpao s popisa zbog ozljede mišića, pozvao pivota Thea Monara iz Nantesa.

Luka Karabatić (33) član je reprezentacije od 2011. godine, jedan je od njenih najstandardnijih igrača i s reprezentacijom je osvojio zlatnu (2020) i srebrnu (2016) olimpijsku medalju, dva svjetska prvenstva (2015. i 2017) te jedno Europsko (2014.). Sada neće biti u prilici boriti se za još jedno reprezentativno odličje.

Francuska se na Euru nalazi u skupini C s Hrvatskom, Srbijom i Ukrajinom, a dvije najbolje momčadi proći će u drugi krug. Hrvatska prvu utakmicu na turniru igra upravo s Francuskom (13. siječnja) u Szegedu, slijedi dvoboj sa Srbijom (15. siječnja), a u posljednjem kolu (17. siječnja) igramo protiv Ukrajine, također u Szegedu.



Tagovi

Luka KarabatićFrancuska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti