Pixsell/PIXSELL
Pixsell/PIXSELL

IHF, zezate se?! Ninja Worrior je MVP pokraj naših raspucanih pobjednika utakmice?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 16.01.23. | 10:04

"Pit... I to je Amerika."

"Amerika nije samo rad i znoj, postoje rukomet i Frankie boy", možda će nakon ovog prvenstva prepjevati Štulićev stih tamošnji sportaši i okrenuti se rukometu pa doista ostvariti ideju da je to njihov idući sport. Čekaju ih i Olimpijske igre u Los Angelesu 2028., a sve što odrađuju do sada u Švedskoj ih zadovoljava. Oni su već pobjedom nad Marokom ostvarili povijesni uspjeh i mogu sanjati o glavnoj rundi, a momčad Roberta Hedina nikako nije mogla održati korak na parketu s Kaubojima.

"To je razlika u kvaliteti. Trebali smo raditi manje grešaka, ali teško je to protiv reprezentacije s igračima kakve ima Hrvatska", rekao je Gary Hines nakon poraza od Kauboja u 2. kolu Skupine G 40:22 (20:10).

Hrvatska se uspješno vratila nakon poraza protiv Egipta na SP-u i uvjerljivo svladala SAD, osvojila prve bodove i uspjela vratiti samopouzdanje. Nije SAD Bog zna što, bio je to doista više trening nego natjecateljska utakmica, ali slika nije loša. Kreativan napad u kojemu su se sjajno nadopunjavali 'debitant' Šarac i Karačić u kombinaciji s čvrstim Šipićem na crti, a napokon smo koristili i krila. Dino Slavić je pokazao da je Egipat bio samo kolektivno pomračenje, a ne kronični problem. Obrana 5-1 funkcionirala je taman dovoljno da ne damo SAD-u previše zamaha, no i dalje se vidi potreba za malo boljom sinkronizacijom. Bila je u trenucima i 'malo' čvršća na američkom pivotu, ali to sutkinje Argentinke Paolantoni i Garcia, srećom po nas, nisu primijetile. Dobili smo i par bljesaka Cindrića kojega toliko želimo vidjeti na vrhunskom nivou u nacionalnom dresu, onako kako igra i na elitnim pozornicama s Barcom.

Puno toga dobroga je pružila Hrvatska protiv SAD-a makar je i razlika u kvaliteti tolika da će mnogi s podsmjehom gledati na ovu pobjedu. Ok. Nije to nešto što ćemo prepričavati budućim generacijama, ali je elan koji nam je bio nužno potreban nakon debakla s Egipćanima. I tako, dok smo mi popravljali našu statistiku, 'glancali' detalje, odrađivali 'cepeline', odlazili na 15, 16 pa i konačnih 18 razlike, scena nakon utakmice šokirala je tribine, a i gledatelje pred malim ekranima. IHF-ov igrač utakmice je Amerikanac Gary Hines.

Igrač njemačkog četvrtoligaša SG Langenfelda, široj javnosti poznat i kao višestruki sudionik televizijske emisije Ninja Warrior.

Igor Karačić je zabio osam golova od svojih 10 pokušaja. Josip Šarac je postavljen u susret nakon što je prvi odgledao s tribina pa ubacio šest komada, dizao se s vanjske linije, pokazao želju, odradio po potrebi obranu. Glavaš je upisao četiri gola s linije sedam metara, ubacio napokon i jeda s krila. Ništa od toga nije IHF-u bilo dovoljno dobro za igrača utakmice.

Kompenzacija? I nije baš neka... Što bi rekao jedan kolega novinar: 'dajte najte'.




Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaJosip ŠaracIHF

Ostale Vijesti