Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatski izbornik i Slavko Goluža kandidati za klupu bundesligaša!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.10.22. | 11:28

Pitate se hoće li Horvat onda svejedno ostati i izbornik Hrvatske? Hoće.

Pet kola bez osvojenog boda bilo je dovoljno da Španjolcu Roiu Sanchezu Stuttgart kaže zbogom, a na privremenoj osnovi, bivši playmaker i sadašnji šef akademije Michael Schweikardt preuzeo je kormilo. Schweikardt je inače, sin direktora kluba.

Unatoč nepotizmu, s njim na klupi su Švabe stigle do dvije pobjede u dvije odigrane utakmice, a u planu je da će se Michael na klupi zadržati do siječnja iduće godine ostvari li danas i treću pobjedu kod Wetzlara. No, ni to ne daje mira. Već se kuju planovi tko će ga naslijediti, a među glavnim kandidatima su i dvojica Hrvata - Hrvoje Horvat i Slavko Goluža.

Pitate se hoće li Horvat onda svejedno ostati i izbornik Hrvatske bude li izabran za trenera Stuttgarta? Hoće. Na sjednici Upravnog odbora HRS-a je Cveba Junior sobio dozvolu da može istovremeno biti izbornik Hrvatske i trener u Njemačkoj, iako je pri preuzimanju izborničke funkcije napustio poziciju trenera našičkog Nexea.

S druge strane, Slavko Goluža je i dalje u potrazi za novim trenerskim angažmanom nakon što se razišao s Tatran Prešovom pred kraj 2021. godine. Prema našim saznanjima, ponuda bivši hrvatski izbornik ima, ali nisu one koje zadovoljavaju njegove apetite, a Bundesliga je Bundesliga, o kojem god klubu da se radi.

Goluža je tijekom trenerske karijere u dva navrata predvodio PPD Zagreb, a od 2010. do 2015. je bio i izbornik muške seniorske reprezentacije Hrvatske, a prije nego li je Hrvoje Horvat preuzeo kormilo 'kauboja', Goluža je uz Balića također bio jedan od glavnih kandidata za klupu. Spominjao se nakon razlaza s Prešovom i kao mogući trener u Makedoniji, ali se to izjalovilo pa ostaje zanimljivo vidjeti hoće li Hrvati spašavati posrnulog njemačkog diva koji bi, s obzirom na dobra imena u kadru, morao nuditi više na tamošnjoj rukometnoj sceni.

Naravno, oni nisu jedini kandidati. Prema pisanju medija, tu su Uroš Zorman i drugi u igri, a nakon susreta s Wetzlarom koji je na rasporedu danas u 19.05, stvari bi trebale biti jasnije. Derbi donjeg doma tablice otkrit će nam hoćemo li na bijeli dim čekati do nove godine.





Tagovi

Slavko GolužaHrvoje HorvatStuttgartBundesliga

Ostale Vijesti