Hrvatska umalo prosula pobjedu nad Češkom i teškom mukom izborila peto mjesto

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.01.18. | 17:07

Kauboji nisu imali rješenje za najboljeg strijelca turnira.

Hrvatska je zaključila domaće Europsko prvenstvo na petom mjestu, pobijedivši Češku u utakmici za prestiž sa 28:27. Nakon odličnog prvog dijela, u kojem je Hrvatska napravila prednost od šest razlike, Češka se u drugom dijelu vratila na krilima najboljeg strijelca turnira Ondreja Zdrahale koji je zabio 13 pogodaka, i na kraju imala šut za produžetke.

>> Tijek utakmice: Hrvatska – Češka 28:27

Hrvatska je jako dobro ušla u utakmicu te je u 10. minuti na krilima Luke Stepančića došla do 7:3, a u 20. Kauboji su imali +6 te do kraja poluvremena nisu ispuštali tu prednost te su na odmor otišli sa 16:10.

Pet pogodaka za Hrvatsku u prvom dijelu zabio je Zlatko Horvat, a četiri Manuel Štrlek. Kod Češke najbolji je bio sjajni Zdrahala s četiri pogotka.

U nastavku smo gledali potpuno drukčiju utakmicu. Česi su malo po malo topili prednost Hrvatske, Zdrahala je bio nezaustavljiv, i dvije minute prije kraja Česi su došli na -1. Ipak, Horvat je zabio svoj 10 gol i Hrvatska je otišla na 28:26. Minut u prije kraja Milan Kontrč smanjio je na 28:27 za Hrvatsku, Stanislav Kašparek je imao i šut za produžetak, ali je pucao preko gola.

Najbolji kod Hrvatske bio je Horvat (10/11), Igor Karačić gađao je pet od pet, a četiri gola zabili su Horvat i Stepančić. Kod Češke, Zdrahala je imao 13/21, a dobar je bio i Kašparek sa šest pogodaka.

Najbolji igrač utakmice bio je Ivan Stevanović s 13 obrana (34 posto).

(Foto: Pixsell)


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaHrvatska 2018Ondrej ZdrahalaIvan Stevanović

Ostale Vijesti