Hrvatska razbila i Island: Kauboji fantastični u nastavku utakmice

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.01.18. | 22:04

Hrvatska je u drugom krugu.

Hrvatska je uvjerljivo slavila i u svojoj drugoj utakmici u skupni. Nakon uvjerljivih +10 protiv Srbije, Island je stradao sa sedam razlike (29:22). Nakon prilično izjednačenog prvog dijela u kojem je Mirko Alilović imao samo jednu obranu, u nastavku se razbranio Ivan Stevanović i Hrvatska je na krilima Luke Cindrića i Marka Mamića stigla do uvjerljive pobjede.

>> FOTO: Pogledatje ludu atmosferu u Spaladium Areni
>> Tijek utakmice: HRVATSKA – ISLAND 29:22

Hrvatska je utakmicu otvorila pogotkom Luke Stepančića, no igralo se gol za gol, uz izmjene vodstva obje reprezentacije sve do 21. minute kada su Manuel Štrlek i Igor Karačić zabili dva gola i odveli Hrvatsku na 10:8.

Hrvatska je ubrzo povela 12:9, čak je imala priliku otići na +4, ali je Island do kraja poluvremena uspio smanjiti na 13:14. Kod Hrvatske najefikasniji u prvom dijelu bili su Cindrić i Karačić koji su obojica šutirali 4/5, a najveći nedostatak predstavljali su nam golmani koji su imali svega jednu obranu u cijelom poluvremenu (Alilović 1/13 i Stevanović 0/1).

Hrvatska je u drugi dio ušla puno bolje, sa Stevanovićem na golu koji je, za razliku od lošeg Alilovića, bio „vruć“ i u nastavku je imao gotovo 50 posto obrana. Hrvatska je tako na krilima Stevanovića, Cindrića i Štrleka stigla na +7, a veliku prednost Kauboja održao je Marko Mamić koji je zabio tri vezana gola (ukupno četiri u nastavku).

Hrvatska je posebno dobro igrala u trenucima kada je Lino Červar izvadio vratara i igrao sa sedam igrača u polju.

Cindrić je bio najbolji strijelac Hrvatske sa sedam pogodaka (7/9), a po četiri su zabili Stepančić (4/6), Štrlek (4/6), Karačić (4/6) i Mamić (4/5). Stevanović je na kraju imao 7/17, odnosno 41 posto obrana. Najbolji kod Islanda bio je Palmarsson s pet pogodaka (5/9).

Hrvatska sljedeću utakmicu igra u utorak protiv Švedske (koja je danas svladala Srbiju 30:25) za prvo mjesto u skupini i maksimalni bodovni učinak u drugom krugu.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska 2018rukometna groznica

Ostale Vijesti