Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Goluža uoči finiša priprema: "Bilo je dobrih stvari, ali neke još moramo popraviti"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.08.23. | 12:03

Trener Zagreba je najavio prijateljske oglede, ali se i osvrnuo na dosadašnje pripreme

Pred rukometašima Zagreba dvije su prijateljske utakmice ovoga tjedna. Već sutra gostuju u austrijskom Ferlachu, gdje ćemo s istoimenim prvoligašem odmjeriti snage s početkom u 19.00 sati. Dva dana kasnije, u subotu 26. kolovoza u Zagreb stiže aktualni viceprvak Makedonije – rukometni klub Alkaloid. Početak te utakmice predviđen je za 18.00 sati.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Zagrebaša Slavko Goluža tom je prilikom najavio prijateljske oglede, ali se i osvrnuo na dosadašnje pripreme.

"Zadovoljan sam s prvim dijelom priprema. Odradili smo veći dio onoga što smo planirali i što je najvažnije svi su ostali zdravi. Rekonvalescenti Srna i Glavaš radili su po posebnom programu, ali i njihovom se povratku možemo nadati uskoro. Na Vlašiću se dosta trčalo i radilo na fizičkom aspektu priprema, dok smo u Doboju kroz četiri utakmice pokušali dobiti jasniju sliku gdje se u datom trenutku nalazimo. Bilo je dolje dosta dobrih stvari, ali isto tako smo vidjeli i neke stvari na kojima još moramo poraditi", kazao je u uvodu razgovora trener Slavko Goluža te se potom osvrnuo na dolazak novog pivota Patryka Walczaka.

"Drago mi je da je Patryk s nama i da je silno motiviran. Ja ga vidim u ulozi trojke i četvorke. Pratio sam njegov rad u Vardaru i Sportingu i tamo je više igrao dvojku i peticu, ali ne vidim razloga da odigra kvalitetno i na centralnim pozicijama u obrani. Agilan je i brz što je dobro, a prvi dojam našeg kapetana Jakova Gojuna također je vrlo pozitivan što se Walczaka tiče. Njih dvojica bi trebala činiti tu sredinu obrane i osobno vjerujem da to može jako dobro izgledati", dodao je Goluža.

"Nastavljamo s jakim treninzima, baš kao što smo to činili i u Doboju. Tamo smo, naime, imali treninge u teretani čak i na dane utakmice. Utakmice s Ferlachom i Alkaloidom će nam u prvom redu poslužiti da isprobamo neke akcije koje nismo koristili u Doboju. Nismo ih koristili svjesno jer znamo da i protivnici nas snimaju, ali mislim da ćemo nešto od toga pokušati odigrati sutra i u subotu. U ova tri i pol tjedna do početka Lige prvaka želimo neke stvari precizirati, izbrusiti neke detalje i neke naše akcije usavršiti do najsitnijeg detalja kako bi bili spremni za prvu utakmicu s THW Kielom", zaključio je trener prve ekipe Slavko Goluža.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Slavko GolužaRK Zagreb

Ostale Vijesti