EHF odbio Slovence koji razmišljaju o napuštanju Eura

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 16.01.18. | 14:36

Još se ne zna konačan rasplet.

EHF je odbio žalbu Slovenije pa je rezultat njihove sinoćnje utakmice protiv Njemačke ostao 25:25. No, to ne znači da su Slovenci odustali od tjeranja pravde. Dapače, postoji mogućnost da slovenska rukometna reprezentacija napusti Europsko prvenstvo.

„EHF je odbio našu tužbu jer se, kako kažu, nemamo pravo žaliti na odluke sudaca i delegata. Sudačka odluka je posljednja bez obzira je li u koordinaciji s pravilima igre ili ne“, rekao je za slovensko Delo direktor reprezentacije Uroš Mohorič.

„Nova žalba je pripremljena kojom ćemo zahtijevati analizu svih detalja na obje strane terena u posljednjim trenucima utakmice. Ona će biti puno detaljnija od prve.“

Slovenci najavljuju kako razmatraju i o podizanju sudske tužbe protiv EHF-a, kao i o prijavi cijelog slučaja CAS-u, vrhovnom sportskom sudu u Lausannei.

Slovenski savez će tijekom večeri ili najkasnije ujutro imati i hitan sastanak na kojem će se raspravljati i o najtežoj mogućoj odluci – napuštanju Europskog prvenstva.

Podsjetimo, cijeli slučaj je nastao kada je Blaž Janc u samoj završnici postigao gol za 25:24. Iako je izgledalo da je taj gol postignut u posljednjoj sekundu utakmice, delegacija njemačke reprezentacije je napravila pritisak na litavske suce koji su nakon dugog vijećanja ipak ustanovili da je ostalo nešto vremena. Samim time je priznata odluka da je Blaž Blagotinšek ometao izvođenje lopte s centra pa je kažnjen crvenim kartonom i sedmercem iz kojeg je Njemačka izjednačila na 25:25.

(Foto: Pixsell)  


Tagovi

Slovenska rukometna reprezentacijaHrvatska 2018

Ostale Vijesti