Dio ulaznica za nastupe Zagreba u Ligi prvaka u Areni će se naplaćivati

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 01.09.15. | 13:56

Rukometaši PPD Zagreba sutra u Kutiji šibica protiv našičkog Nexea u prvom kolu regionalne SEHA lige otvaraju novu sezonu, u kojoj se nadaju jednako dobrim rezultatima kao i u prošloj sezoni, a jedna od novosti će biti da sve ulaznice za njihove domaće nastupe u Ligi prvaka više neće biti besplatne.

 

Zagrebaši su prošle sezone osvojili dva domaća trofeja - Kup i prvenstvo, treće mjesto SEHA Gazprom lige te se plasirali među osam najboljih klubova Europe. U redovima hrvatskog prvaka vjeruju da mogu ponoviti takvu sezonu, ali nadaju se da ona može biti još i bolja.

Imam jednu želju, a to je da krajem sezone ponovno pojavim pred vama i kažem da je Zagreb ostvario najbolji rezultat u povijesti“, u uvodu je uz osmijeh na konferenciji za novinare u Kutiji šibica rekao direktor kluba Ante Ančić, koji je otkrio novost u odnosu na prošlu sezonu.

Zbog povećanje troškova oko organizacije i pripreme utakmice, stavit ćemo donji prsten zagrebačke Arene, koji obuhvaća otprilike 7.000 mjesta u prodaju, a gornji prsten od otprilike 8.000 će se i dalje dijeliti navijačima zahvaljujući našem glavnom sponzoru kupio taj sektor i počastit će navijače. Uvest ćemo i godišnju kartu, koja neće biti preskupa“, otkrio je Ančić, dodajući kako će cijene ulaznica biti po popularnim cijenama - najpovoljnija po deset kuna, a najskuplja 40 kuna.

Također, poznat je i termin odigravanja prve utakmice u novoj sezoni Lige prvaka. Zagrebaši su podsjetimo, smješteni u skupinu s europskim velikanima Kielom, Veszpremom, Paris Sain-Germainom, Celjem, Wislom, Besiktas Jimnastik Kulubom i Flensburgom.

„Prvo kolo s Kielom igrat će se u četvrtak 17.9. u 19 sati. Dosta je kasno određen datum, a takvu smo sličnu situaciju imali i prošle godine, ali već otprije postoji problem s EHF-om, koja iz nekog razloga preferira njemačke momčadi i prema njima naštimava satnicu. Zato se nikako nismo mogli dogovoriti oko termina odigravanja utakmica. Razumijemo HRT što će im zbog Arsenala na Maksimiru biti teško prenijeti svu opremu, ali i mi bismo bili sretni da smo ranije znali datum“, istaknuo je Ančić.

Novim izazovima, kako u Ligi prvaka, tako i u domaćim natjecanjima, vesele se i u redovima hrvatskog prvaka.

Drago mi je da krećemo u nove izazove. Doživjeli smo neke izmjene, ali svejedno smatram kako smo natjecateljski izuzetno jaki sastav. Skupina Lige prvaka nikada nije bila jača, imena poput PSG-a, Veszprema i Kiela zaslužuju svako strahopoštovanje“, kazao je u uvodu trener hrvatskog prvaka Veselin Vujović.

U odnosu na prošlu sezonu, Zagreb su napustili Ilija Brozović (HSV Hamburg), Teo Čorić (TV Bittenfeld), Duško Čelica (Eisenach) i Mario Vuglač, a novi igrači su Stefan Vujić (Istres), Josip Šandrk (Dinamo Bukurešt), Marko Vukić (Marina Kaštela), Tin Kontrec (GRK Varaždin) i Stanko Sabljić (Erlangen).

Logično je pitanje, kakav Zagreb možemo očekivati u novoj sezoni? Bolji ili lošiji nego prošle sezone, s obzirom na navedene promjene.

Moja procjena je možda nelogična, ali smatram da smo slabiji, ali da igramo bolje. Uostalom, sami ćete se uvjeriti“.

Prva prilika je sutra protiv Nexea na otvaranju nove sezone regionalne SEHA lige.

Mi želimo izboriti Final Four SEHA lige i igramo protiv našeg najvećeg rivala, koji se zasluženo plasirao na Final six i postigao odlične rezultate te s velikim respektom dočekujemo našićku momčad. Zahvaljujemo im što su prihvatili da se utakmica igra u Zagrebu, što je dokaz sportskog prijateljstva“.

A ta će utakmica dati naznake kako su se Zagrebaši spremili za kako ističu „nikad jaču skupinu Lige prvaka i nikad žešću konkurenciju za plasman na završni turnir SEHA lige.

Zadovoljan sam onime što smo napravili u ovih nekoliko tjedana priprema. Kao i svaki trener, priželjkujem da nas poštede ozljede, nijedna srećom nije bila previše ozbiljna. Naša obaveza je da sutra odigramo što bolje i pobijedimo Nexe i onda odemo na ozbiljan derbi kod Meškova koji se ove sezone jako pojačao i ima velike ambicije u Ligi prvaka i da vidimo tko je što napravio u ovom minulom periodu“, poručio je Vujović.

Utakmica prvog kola SEHA Gazprom lige između PPD Zagreba i Nexe Našica igra se sutra s početkom u 19 sati u Kutiji šibica, a ulaz je slobodan.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PPD ZagrebrukometOstali sportoviEHF Liga prvakaVeselin VujovićAnte Ančić

Ostale Vijesti