PIXSELL
PIXSELL

Cindrić: "Nitko ne priča o umoru, svi smo željni dokazivanja u hrvatskom dresu", Šego: "Naš cilj je jasan"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 25.04.23. | 13:43

Popularni Cindra stavio se izborniku na raspolaganje unatoč turbulentnom razdoblju u klubu

Hrvatski rukometaš Luka Cindrić već tjednima puni medijske stupce zbog svoga skorašnjeg rastanka s Barcom, no ono što u toj drami sigurno veseli je da se svejedno odazvao izborniku Goranu Perkovcu i stavio se na raspolaganje za utakmice reprezentacije. Prva je na rasporedu sutra protiv Grčke u 17 sati u sklopu posljednja dva kvalifikacijska susreta za Euro 2024. Kauboji su već otputovali, a pred utakmicu će imati jedan ili dva zajednička treninga.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Problemi u klubu nisu Cindrića uzburkali i za službene kanale HRS-a je poručio:

"Uvijek je lijepo doći, puni smo motivacije i želje za novim utakmicama. Nadam se da ćemo ovu priliku iskosristiti za dobru igru i pobjedu."

Grčka je prva u skupini.

"Sigurno da to nitko nije očekivao. Grčka je odlična ekipa, vrlo neugodna. Mene iskreno ne čudi, ali očekivao sam neki naš drugačiji redoslijed. Sigurno je da nas čeka teška i zahtjevna utakmica."

Grci su trenutno dosta iznenađujuće vodeći u skupini sa šest bodova.

"Ima dosta detalja. Agresivna su i borbena ekipa koja ne odustaje svih 60 minuta. Cijelu utakmicu moramo imati fokus na naše zadatke, bez obzira gubili ili vodili. S pravom igrom i pristupom mislim da pobjeda neće izostati."

Unatoč umoru, vesele se reprezentativnim akcijama.

"Navikli smo na taj ritam, ludnica s utakmicama, praktički dvije utakmice tjedno imamo već dugo vremena, ali s veseljem dolazimo tu i puni elana. Umor je prisutan, ali nitko o tome ne priča, svi smo željni dokazivanja u reprezentativnom dresu. Ova je reprezentacija malo pomlađena i u malo drugačijem sastavu, vidjet ćemo kako će biti, ja se iskreno nadam najboljem."

Marin Šego također očekuje pobjedu Hrvatske:

"Odradili smo jedan trening, mislim da smo spomenuli neke glavne detalje. Malo smo ih gledali i pratili u zadnje vrijeme kako su igrali. U svakom slučaju mislim da smo spremni za utakmicu. Nije isto kao i kod prijašnjih okupljanja, uvijek netko nedostaje, ali eto, ovi koji su tu dat će sve od sebe da osvojimo bodove u ove dvije utakmice. Imaju dosta nezgodnih igrača koji imaju veliku slobodu, dodaju neke lopte i šutiraju sa svih pozicija. Taj Savas, on igra u Bundesligi, on je dobar šuter. Njemu ne smijemo dozvoliti da lagano šutira, na njemu moramo raditi više prekršaja i mislim da će sve biti u redu. Spomenuli smo na koji način bismo i mi trebali šutati njihovom golmanu", rekao je Šego pa zaključio da izostanci nekih igrača ne smiju biti alibi:

"Naš cilj je jasan, mi koji smo tu, zdravi smo i mislim da će to biti dvije dobre utakmice i da ćemo na kraju pobijediti."

(eg)




Tagovi

Luka Cindrićhrvatska rukometna reprezentacijaKvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti