Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Budući vođa Kauboja na ljeto prelazi u Melsungen

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.06.22. | 14:52

Još prije početka sezone potpisao je dvogodišnju ugovor s novim klubom.

Prije više od godinu dana čelnici Melsungena krenuli su slagati momčad za sezonu 22./23. Ovu sezonu, koja završava za pet dana, u klubu su označili 'tranzicijskom' pa tako očekivanja od momčadi nisu bila velika, a budući da su igrali bez imperativa, deveto mjesto (na kojem se trenutno nalaze, ali se to u naredne dvije utakmice može promijeniti na bolje, ali i na gore) nešto je sasvim prihvatljivo.

Dvojica standardnih članova Melsungena ove sezone u Marino Marić i Domagoj Pavlović. Potonji je u završnici sezone ponajbolji igrač Melsungena. Zbog ozljede je bio out od siječnja pa sve do sredine travnja, ali čim se vratio u momčad odmah je pokazao svoju kvalitetu. Marić je pak jedna od najvećih legendi Melsungena, s tim da on na kraju sezone odlazi iz kluba u kojeg je stigao 2014. godine. Marić će dogodine braniti boje Leipziga, ali će u Melsungenu svejedno biti dvojica Hrvata.

Naime, Ivan Martinović još će svega dvije utakmice odigrati u dresu Hannovera nakon čega će postati novi član Melsungena. 24-godišnji desni vanjski i igrač za kojeg mnogi smatraju da bi mogao postati budući vođa Kauboja iza sebe ima sjajnu sezonu, a od njega se očekuju velike stvari sljedeće sezone budući da se njemački reprezentativac i njegov novi/stari suigrač, Timo Kastening, trenutno oporavlja od ozljede koljena, a Bild navodi kako ga očekuje oporavak koji može potrajati do kraja godine.

Kad su u Melsungenu tražili nove igrače za poziciju desnog vanjskog, osim Martinovića razmišljali su o Dominiku Matheu koji je odradio sjajnu sezonu u Elverumu te Teitur Örn Einarssonu koji se polako promiče u veoma važan kotačić u momčadi Flensburga.

Martinović je u dresu reprezentacije zabljesnuo lani u Egiptu, a iako je rođen u Beču te je mogao igrati za Austriju, Martinović tome posvetio ni minutu razmišljanja. Osim 'kockastog dresa', kojeg je sanjao, htio je zaigrati i s Domagojem Duvnjakom, svojim idolom zbog kojeg je po svojem dolasku u Njemačku (Gummersbach) nosio broj pet na dresu.

„Otkad sam bio dječak, uzor su mi bili Duvnjak i Balić. Kada sam pozvan u A reprezentaciju na kvalifikacijama za Euro 2020. u Osijeku, Dule i ja smo bili cimeri, što me oduševilo. Sa sobom uvijek imam fotografiju s Eura u Beču 2010. kada sam se fotografirao s njim jer ju uvijek imam sa sobom. Pokazao sam mu je, a on nije mogao vjerovati“, rekao je jednom prilikom u razgovoru za 24sata budući vođa Kauboja.

Martinović odlazi iz Hannovera nakon tri uspješne sezone u klubu, a s Melsungenom je dogovorio dvogodišnji ugovor.


Tagovi

MelsungenMelsungenIvan Martinovićhrvatska rukometna reprezentacijarukometna Bundesliga

Ostale Vijesti