Bivši europski prvak i slavni bundesligaš pred gašenjem: Preporuka je da ne pričamo previše

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.12.15. | 11:35

Nekad aktualni europski prvak u rukometu, njemački HSV ide u stečaj.

Klub iz Hamburga je 2013. godine iznenadio rukometni svijet i osvojio Ligu prvaka, a samo dvije godine kasnije, prijeti mu gašenje.

Razlog su slani financijski problemi i trenutno dugovanje od pet milijuna eura, zbog kojeg je pokrenut stečaj i ako odnekud ne 'kapnu' novci, klub hrvatskog reprezentativca Ilije Brozovića će se raspasti.

„Malo mi znamo o tome, ali preporuka je da ne pričamo previše. Meni je zasad ok, što će biti, vidjet ćemo“, rekao je Brozović za Sportske novosti.

Bundesligaš HSV bi u ovom sastavu trebao biti do kraj polusezone, a onda tko se kako snađe. I njemačko prvenstvo bi trebao odraditi do kraja zbog regularnosti, no i to je pod upitnikom.  

Osim odlazaka najboljih igrača te još mnogo najavljenih, još je jedan od problema je što bivša momčad u kojoj su nekad igrali hrvatski rukometaši Blaženko Lacković, Igor Vori i Domagoj Duvnjak nema trenera.

Michael Biegler je već otišao na pripreme za Europsko prvenstvo u Poljsku, s kojom ima ugovor. Do kraja polusezone vodit će nas njegov asistent“, kazao je hrvatski pivot, koji će također s početkom Nove godine na pripreme s Hrvatskom za Euro.

Forma je dobra, uvijek može bolje. Ozljeda nema, to je najvažnije. Igram dosta, posljednje tri utakmice po 60 minuta. Dobro sam se snašao u Njemačkoj, sada je već lakše“.

Brozović je početkom ove sezone stigao u HSV i čini se da bi ga uskoro već mogao napustiti, no ostaje za vidjeti hoće li se nekako uspjeti spasiti trenutno petoplasirana momčad Bundeslige.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

 


Tagovi

Ilija BrozovićrukometOstali sportovirukometni klub HSV

Ostale Vijesti