Sasa Pahic Szabo / kolektiff
Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Andrija Nikolić za Germanijak: ”Spremali smo se za Francuze, grupna faza ispala je kako smo priželjkivali”

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 25.06.23. | 13:06

Mladi Kauboji zasad odlično igraju na Svjetskom prvenstvu, a već bi danas mogli osigurati plasman u četvrtfinale.

Hrvatska muška juniorska reprezentacija danas igra prvu utakmicu drugog kruga natjecanja na Svjetskom juniorskom prvenstvu u rukometu koje zajednički organiziraju Njemačka i Grčka. Nakon pobjede nad Francuskom 27-26, remija s Poljskom 30-30, naši rukometaši bili su izuzetno uvjerljivi u trećem susretu u skupini protiv SAD-a i slavili s 48-23. To nam je ukupno na konto donijelo pet bodova, a s obzirom na to da je Francuska, koja brani naslov svjetskih prvaka osvojen u Portugalu 2019. godine, u posljednjem susretu naše skupine pobijedila Poljsku 37:33 i prošla dalje, Hrvatska je u konačnom raspletu prenijela dva boda osvojena protiv Trikolora.

Drugi krug mladi Kauboji otvaraju danas od 18.15 sati dvobojem protiv Tunisa, koji nije prenio nijedan bod. Našim današnjim protivnicima prolaz dalje donijele su pobjede protiv Alžira i Libanona, dok su od Njemačke teško poraženi s čak 15 golova razlike. Pored njih, dakako, dalje je prošla Njemačka s dva prenešena boda.

Za komentar dosad učinjenog na prvenstvu, ali i najavu drugog kruga, kontaktirali smo izbornika hrvatske juniorske reprezentacije Andriju Nikolića, koji je naglasio važnost pripreme za prvo kolo, što nam je na kraju donijelo i toliko željen prolaz, ali i dva boda u džepu.

Grupna faza ispala je kako smo i priželjkivali. Jako smo se pripremili za prvu utakmicu jer smo znali da su Francuzi dobri. Nakon toga smo imali dan pripreme za Poljake i utakmica je bila u jednu ruku neugodna. Gubili smo veći dio susreta, na kraju smo promijenili obranu i uspjeli se vratiti u utakmicu, preokrenuli i na kraju trebali i pobijediti. Primili smo nesretno taj gol skoro s centra u zadnjoj sekundi”, rekao je Andrija Nikolić za Germanijak.

Prednost za Hrvatsku bit će što je u trećem kolu prve faze imala najlakšeg protivnika u grupi, tako da u dvoboj protiv Tunižana Nikolićevi izabranici ulaze lišeni stresne i napete završnice, kao što smo je imali u prva dva kola.

Dan pauze između utakmica protiv SAD-a i Tunisa iskoristili smo da se probamo što bolje pripremiti za Tunis. U rasporedu drugog kruga, ako Njemačka pobijedi Francusku, pobjeda protiv Tunisa osigurala bi nam četvrtfinale. Dakako, neće biti lako, radi se o odličnoj momčadi, jako su brzi i agresivni, morat ćemo biti na svojem maksimumu ako želimo pobijediti”, zaključio je Nikolić.

Kao što smo već spomenuli, utakmica Hrvatske i Tunisa na rasporedu je od 18.15 sati, dok se od 20.30 igra dvoboj Njemačke i Francuske. Već sutra momčadi će ponovno na teren, a Hrvatska će u 20.30 igrati protiv domaćina Njemačke. Sve utakmice naše skupine igraju se u Magdeburgu, gdje je naša reprezentacija igrala i prvi krug.

Uspije li Hrvatska osigurati jedno od dva najbolja mjesta u drugom krugu, u tzv. glavnoj skupini 1, proći će u četvrtfinale, što bi bio vrlo dobar doseg jer Hrvatska je, podsjećamo, do ovog Svjetskog prvenstva došla nakon dodatnih kvalifikacija, s obzirom na to da je prije toga na lanjskom Euru bila tek 14. i ostala bez izravnog plasmana.



Tagovi

Hrvatska rukometna juniorska reprezentacijaAndrija NikolićSvjetsko prvenstvo u rukometu

Ostale Vijesti