VIDEO: Denver sjajnom obranom uništio Carolinu i slavio na 50. Super Bowlu!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.02.16. | 08:34

Denver Broncosi pobjednici su 50. izdanja Super Bowla.

Obrana Denvera uništila je favorizirane Carolina Pantherse i sa 24:10 (10:0, 3:7, 3:0, 8:3) je svojoj momčadi osigurala treću slavljeničku titulu u NFL-u, u osmom nastupu na Super Bowlu. Carolina Panthersima je ovo bio drugi nastup i drugi poraz.

Galeriju s finala pogledajte OVDJE

Ona poznata stara uzrečica u NFL-u, da napad donosi pobjede, a obrana titule, još je jednom dobila potvrdu u 50. Super Bowlu odigranom na Levi stadionu u Santa Clari.

U najvažnijoj utakmici sezone, Carolina Panthers, najbolja momčad regularnog dijela prvenstva, koja je tijekom sezone upisala tek jedan poraz je bila najslabija. Ništa im nije polazilo za rukom, kao niti njihovom quarterbacku Camu Newtonu, koji je uoči Super Bowla proglašen najkorisnijim igračem regularne sezone. MVP je izgubio duel s 39-godišnjim veteranom Peytonom Manningom, koji odlazi u mirovinu kao prvi čovjek s dvije titule s dvije različite momčadi u NFL-u. 

Iako se nagađa kako mu je ovo bila posljednja utakmica prije odlaska u mirovinu, ipak je poslije velike pobjede rekao kako će uzeti vremena da razmisli.

"Ovo je bio vrlo emotivan tjedan za mene i emotivna večer, ali vrlo posebna".

Sjajna je bila obrana Broncosa, najbolja u ligi, koja je uz šutera McManusa držala prednost Denvera tijekom cijelog susreta.

Najskuplji sportski događaj godine uživo je na prepunom stadionu u Santa Claripratilo 71.000 gledatelja. Na poluvremenu su publiku zabavljali Beyonce i Coldplay te Bruno Mars i Mark Ronson, a nezaobilazne su bile i najbolje američke reklame od pet milijuna dolara.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

 


Tagovi

Super BowlOstali sportoviDenver BroncosCarolina Panthers

Ostale Vijesti