Coutinho i Neymar u sudačkoj nadoknadi presudili Kostarikancima!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 22.06.18. | 15:38

Utakmica počinje u 14 sati

90+6 - 2:0 ZA BRAZIL! Casemiro je povukao kontru, dao na desnu stranu za Douglasa Costu, a u sredini je sam Neymar i to je konačna potvrda iznimno teško izborene pobjede Carioca.

90+4' - Firmino je odigrao dupli pas sa strijelcem netom postignutog zgoditka, ali napadač Liverpoola ne uspijeva pogoditi okvir vrata.

90+1' - GOL ZA BRAZIL! Marcelo je ubacio s lijeve strane, Firmino glavom spušta na Gabriela Jesus koji odlaže loptu na desetak metara od gola za natrčalog Coutinha koji zabija za 1-0.

87' - Casemiro je pokušao prizemnim udarcem s vrha šesnaest metara, ali ponovno se ispriječio Navas.

85' - Brazil i dalje pokušava svim silama doći do pogotka. Posljednji pokušaj bio je Coutinhov sa dvadeset i pet metara od gola, ali to je bio lak plijen za Keylora Navasa.

78' Neymar pada kao pokošen u 16-ercu, sudac Kupiers pokazuje na bijelu točku. Srećom, VAR je intervenirao i Kuipers je poništio odluku. Sramotna gluma Neymara, ali ništa na što od njega nismo već navikli.

72' S ruba 16-erca Neymar je pucao bez ikakvog bloka, lopta je prohujala pored vrata

70' Casemiro prijeti glavom nakon udarca iz kuta, sjajni Navas opet brani

61' Potpuna dominacija Brazila i pomalo je nevjerojatno da još nisu zatresli mrežu suparnika

58' Novi zicer Brazila, Navas je ovaj puta zaustavio Coutinha. Fantastično izdanje golmana Kostarike.

54' Velika prilika za Neymara, no iz sjajne pozicije izborio je samo korner

49' Pravo je čudo da nakon ove akcije Brazil nije poveo. Prvo je Gabriel Jesus glavom pogodio gredu, da bi u nastavku akcije Coutinho pucao, no blokirani udarac otišao je nekoliko centimetara od desne vratnice. 

45' Prvo poluvrijeme završeno je bez golova. Brazil je dominirao i imao terensku inicijativu, no bez ijedne prave izrađene prilike. Kostarika je sporadično prijetila, a Celso Borges je u 12. minuti promašio daleko najbolju šansu poluvremena. 

40' Desnom je nogom udarac isprobao Marcelo, lopta je išla u donji desni kut, no Keylor Navar bio je spreman za taj pokušaj

30' Coutinho je pokušao iz iste pozicije kao i protiv Švicarske kada je zabio gol, no ovaj puta je lopta otišla preko gola

27' Najopasnija prilika Brazila u dosadašnjem dijelu utakmice. Neymar je istrčao ispred Navasa, no vratar Real Madrida bio je brži

20' Brazilci potpuno bezopasni u prvih 20 minuta, Kostarika odlično stoji na terenu i lakoćom se odupire svim pokušajima Brazila

12' Nevjerojatan promašaj Celsa Borgesa. Kao na pladnju mu je povratnu loptu servirao Gamboa, no iskusni veznjak neshvatljivo promašuje čistu šansu sa niti 10-ak metara udaljenosti. 

3' Prva prijetnja pripada Brazilu, no udarac Coutinha odlazi preko gola

1' Utakmica je počela

Današnji program od 14 sati otvaraju Brazil i Kostarika. U prvom kolu Kostarika je poražena od Srbije s 1-0, dok je Brazil neočekivano odigrao neriješeno protiv Švicarske zbog čega je današnja utakmica dodatno dobila na važnosti za Selecao. 

Dvoboj se igra u Sankt Petersburgu, a ovo su početne postave za koje su se odlučili izbornici Tite i Oscar Ramirez. U odnosu na prvi dvoboj, Tite je napravio jednu izmjenu i to na desnom beku gdje je umjesto Danila upao Fagner.

 
(foto: Reuters)
 

Tagovi

Brazilska nogometna reprezentacijaRusija 2018Svjetsko prvenstvo u nogometuTite

Ostale Vijesti