U osmini finala Lige prvaka samo jedno iznenađenje

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.04.17. | 10:06

Minulog vikenda doznali smo sve putnike u četvrtfinale rukometnog Lige prvaka.

Od najelitnijeg europskog klupskog natjecanja u subotu su se oprostili rukometaši PPD Zagreb. Hrvatski prvaci u uzvratu su osmine finala Lige prvaka izgubili na gostovanju kod Vespzrema s deset razlike, 29:19 i s ukupnih 52:41 zaključili ovosezonsku priču u Europi. Prvi dvoboj u Zagrebu završio je s minimalnim porazom Zagrebaša, ali u uzvratu nisu imali šanse. Mađarima su zabili samo 19 golova, premalo da bi priredili neku senzaciju.

A za senzaciju se svakako pobrinuo francuski Montpellier, koji je i uzvratu uspio iznenaditi branitelja naslova poljski Kielce. Slavila je francuska momčad sa 28:26 u uzvratu, nakon što je prvi dvoboj dobila sa pet razlike, 33:28. Nije Montpellier jedini francuski klub koji je osigurao plasman u četvrtzavršnicu Lige prvaka. Već ranije je bilo jasno da će Francuska imati barem jednog predstavnika, budući da su u osmini finala igrala dva francuska kluba, PSG i Nantes. Nakon remija 26:26 u prvom dvoboju, u uzvratu su Parižani slavili protiv pratitelja s domaćih terena sa 35:27 i osigurali prolaz u četvrtfinale.

Prolaz u četvrtfinale osigurala su i dva bundesligaša. Kiel je još prošlog tjedna u njemačkom okršaju uspio izbaciti Rhein-Neckar Löwen, a mjesto među osam osigurao je i Flensburg, koji je u uzvratu bio bolji od Meškov Bresta sa 28:26. Nakon razlike od samo jednog gola iz prvog okršaja, u uzvratu je bilo neizvjesno u završnici, gubio je domaćin dva razlike 24:26, ali onda serijom 4:0 preokrenuo rezultat i potvrdio prolaz protiv Bjelorusa s ukupnih 54:51.

Kao i Francuzi i Nijemci, i Mađari će imati dvoje predstavnika u četvrtfinalu. Osim Veszprema, prošao je i Pick-Szeged, koji je nakon dva razlike u prvom susretu, 26:24, u uzvratu 'uništio' domaćina sa devet razlike 33:24, uz sjajno drugo poluvrijeme od 19:8.

Četvrtfinale Lige prvaka su tako izborili Kiel, Flensburg, PSG, Montpellier, Veszprem, Pick-Szeged te još prije, kao pobjednici svojih skupina u grupnoj fazi, Barcelona i Vardar.

Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su od 19. do 23. travnja, a uzvrati tjedan dana kasnije. Pobjednici četvrtfinala igrat će na Final Fouru u Kölnu početkom lipnja.

Za Final Four će se boriti Kiel protiv Barcelone, Flensburg protiv Vardara, Pick-Szeged protiv PSG-a te Veszprem protiv Montpelliera.

Liga prvaka, osmina finala, uzvrati:

Rhein-Neckar Löwen – Kiel 24:26 ukupno 49:50
PSG – Nantes 35:27 ukupno 61:53
Veszprem – PPD Zagreb 29:19 ukupno 52:41
Pick-Szeged - Bjerringbro-Silkeborg 33:24, ukupno 59:48
Kielce – Montpellier 26:28, ukupno 54:61
Flensburg – Meškov Brest 28:26 ukupno 54:51

Parovi četvrtfinala:

Kiel – Barcelona
Flensburg – Vardar
Pick-Szeged – PSG
Veszprem – Montpellier

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

EHF Liga prvakaEHFPPD ZagrebVeszprem

Ostale Vijesti