REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Tijesan poraz Donne Vekić od 18. tenisačice svijeta

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.10.23. | 17:33

Odlučio je treći set.

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić poražena je u srijedu u susretu 1. kola skupine "orhideja" na WTA Elite turniru u Zhuhaiju, bolja od nje je, nakon nešto manje od tri sata igre, sa 6-4, 6-7(6), 6-4 bila Kineskinja Quinwen Zheng.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U prvom setu viđen je festival izgubljenih servisa, nakon što su obje igračice držale svoj početni udarac do rezultata 2-2, uslijedilo je pet "breakova" zaredom. Nažalost, Vekić je tri puta gubila svoj početni udarac, a Zheng dva, pa je Kineskinja dobila priliku za servis za set kod vodstva 5-4 koju je i iskoristila.

Drugi set je protekao u sigurnijem držanju servisa, jedine dvije "break-lopte" imala je Zheng i to kod rezultata 1-1, ali Vekić se uspjela izvući. No, u "tie-breaku" je opet viđen niz "mini-breakova", Vekić je povela sa 3-0, Zheng se vratila na 3-2, da bi od 4-4 do 6-6 igračice naizmjenično osvajale poene. No, nakon što je osvojila poen za 7-6 i izborila drugu set-loptu Vekić je poravnala rezultat u meču nakon velikog promašaja Kineskinje.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

U trećem setu Vekić je oduzela servis Kineskinji i povela sa 2-1, no onda je Zheng vratila servis i izjednačila na 4-4. Na kraju je Zheng oduzela servis Vekić i za 6-4. čime je osigurala pobjedu.

Vekić će u četvrtak odigrati svoj drugi susret u skupini protiv Latvijke Jelene Ostapenko.

Ranije u srijedu odigrana su još dva susreta u Zhuhaiju, u 2. kolu skupine "azaleja" Darja Kasatkina je svladala prvu nsoiteljicu Barboru Krejčikovu sa 7-5, 1-6, 6-1, dok je u 2. kolu skupine "kamelija" Francuskinja Caroline Garcia nadigrala Amerikanku Madison Keys sa 6-3, 7-6 (3).

U skupini "azaleja" Kasatkina je u najboljoj poziciji s jednom pobjedom i bez poraza, Krejčikova je odigrala oba svoja susreta te ima po pobjedu i poraz, dok je Poljakinja Magda Linette a omjeru 0-1. U skupini "kamelija" Keys je izgubila sve izglede za prolazak s omjerom 0-2, dok su Garcia i Brazilka Beatriz Haddad Maia na omjeru 1-0 te će u međusobnom susretu odlučivati o tome koja će igračica u polufinale.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Donna VekićQinwen Zheng

Ostale Vijesti