Spavaš li mirno Hannawaldu Svene? Kamil Stoch nadomak ulaska u legendu

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 04.01.18. | 16:17

Poljski skijaš-skakač je došao do treće pobjede na Novogodišnjoj turneji Četiri skakaonice.

Više nije pitanje tko će osvojiti 66. izdanje Novogodišnje turneje Četiri skakaonice, već hoće li Kamil Stoch ući u legendu i priključiti se Svenu Hannawaldu, jedinom skakaču koji je u povijesti osvojio sve četiri skakaonice u jednoj sezoni.

Stoch je, nakon pobjeda u Oberstdorfu i Garmisch-Partenkirchenu, danas dominirao u Innsbrucku. U prvoj seriji doskočio je na 130 metara i zahvaljujući dobrim ocjenama došao do 138,2 boda te uvjerljivo preuzeo vodstvo s 8 bodova prednosti nad drugoplasiranim Norvežaninom Danielom Andreom Tandeom, U drugoj seriji je trebao 'samo' obraniti tu prednost, a ti je napravio na sjajan način. Doskočio je na 128,5 metara, dobio još bolje ocjene nego u prvoj seriji i s uvjerljivih 15 bodova prednosti osvojio i treću pobjedu na ovogodišnjoj Turneji.

Drugo mjesto je obranio Tande, a danas je treći bio Nijemac Andreas Wellinger. Nakon njega su se plasirali Andreas Stjernen iz Norveške te Jernej Damjan iz Slovenije.

Sada je samo ostalo da vidimo hoće li se Stoch priključiti Svenu Hannawaldu, jedinom skakaču koji je osvojio sve četiri skakaonice u jednoj Turneji. Odgovor ćemo saznati za dva dana.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Kamil Stochskijaški skokovinovogodišnja turneja Četiri skakaonice

Ostale Vijesti