foto: KSW
foto: KSW

Soldić pregazio legendu u srednjaškom debiju i najavio napad na pojas

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.11.20. | 13:46

Hrvatska i Poljska remizirale su 2:2 u tematskoj večeri na KSW-u 56.

Najveća europska promocija slobodne borbe organizirala je jučer tematsko večer „Poljska vs Hrvatska“ u sklopu eventa koji je nosio radno ime KSW 56, a naše dvije ponosne borilačke nacije odigrale su bez pobjednika 2:2.

U naslovnoj borbi večeri KSW-ov prvak u velteru Roberto Soldić (18-3) pomeo je KSW-ovu legendu Michala Materlu (29-8) u debitantskoj borbi u srednjoj kategoriji. Čini se kako mu je skraćeni proces skidanja kilograma izuzetno odgovarao jer je izgledao bolje nego ikad dominiravši bivšeg prvaka prije tehničkog nokauta u prvoj rundi. Poslije borbe u intervjuu rekao je kako ne bi imao ništa protiv borbe za napad na još jedan pojas protiv aktualnog srednjaškog prvaka Mameda Halidova.

Dva pojasa u KSW-u pa UFC i recimo debi protiv Hamzata Čimaeva, nove MMA zvijezde koja također luta između veltera i srednje kategorije i muči se s pronalaskom protivnika. Nama zvuči kao plan...

Nažalost po hrvatske ljubitelje MMA Zagrepčanin Ivan Erslan (9-1) prvi put je poražen u profi karijeri i to u borbi za titulu u poluteškoj protiv Tomasza Narkuna (18-3) u sunaslovnoj borbi. Iako je izgledao jako dobro i u prvoj rundi plasirao nekoliko teških udarca, Poljak ga je iznenadio rano u drugoj rundi i kasnije natjerao na predaju u parteru.

Filip Nitro Pejić (15-4-2) zato je sve nadoknadio, uskočio je u borbu s manje od dva tjedna priprema te zabilježio jedan od najbržih nokauta u KSW-ovoj povijesti. Poslije samo 12 sekundi u prvoj rundi srušio je Sebastiana Rajewskija prvim udarcem u borbi, a inače vrlo izdržljivi Poljak nije se uspio opraviti. Pejić je bio vrlo emotivan poslije borbe, a kako i neće biti kad je ovom pobjedom, za koju je trebalo puno "muda", prekinuo niz od dva poraza zaredom i vjerojatno spasio svoju karijeru u KSW-u.

Poljaci su ipak na koncu uspjeli izjednačiti preko Mateusza Legierskog koji je debitirao u KSW-u protiv argentinskog Hrvata Francisca Barrija (7-2) i zadržao svoj savršeni skor...


Tagovi

borilački sportoviMMAKSW

Ostale Vijesti