Rudićev Brazil napravio senzaciju - Srbiju poslali na korak od ispadanja s turnira

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.08.16. | 07:24

Ratko Rudić se pobrinuo za najveću senzaciju ne samo vaterpolskog turnira.

Veliko slavlje za Brazil, teška situacija za Srbiju. Treće kolo grupe A vaterpolskog turnira u Rio de Janieru donijelo je veliko iznenađenje – domaćin Brazil je s 5:3 pobijedio Srbiju i doveo najvećeg konkurenta za olimpijsko zlato u situaciju da imperativno moraju pobijediti Australiju kako bi uopće izborili četvrt-finale.

Srbija je nakon prve četvrtine vodila s 2:0 te je izgledalo kao da će kontrolirati utakmicu, a onda se budi Brazil. Do kraja drugog dijela su izjednačili na 3:3, a u posljednju četvrtinu ušli s prednošću od 5:3. Srbija se vratila i izjednačila na 5:5, a onda je Guimaraes 46 sekundi prije kraja zabio gol za konačnih 6:5. Pokušao je Pijetlović donijeti Srbiji bod, ali nije uspio zabiti te je slavlje Rudićevih igrača moglo početi.

U grupi A je prije toga Australija s 8:6 pobijedila Japan (Kayes 4 gola, Younger 3 za Australiju, a Takei i Okawa po 2 za Japan) dok su Grčka i Mađarska remizirali (8:8, Vlachopoulous 3, a Genidounias 2 za Grčku, a Harai 3 za Mađarsku).

Nakon 3 kola se Brazil nalazi na vrhu tablice s maksimalnih 6 bodova. Grčka ima 4, Australija i Mađarska po 3, Srbija 2, a Japan je bez bodova.

U našoj skupini je SAD sa 6:3 pobijedio Francusku (3 gola Samuelsa za SAD, kod Francuza nitko više od jednog), a Italija je sa 6:5 bila bolja od Crne Gore (Di Fulvio 3 gola za Italiju, Da.Brguljan 2 za Crnu Goru).

Italija ima 6 bodova, Španjolska i Hrvatska po 4, Crna Gora i SAD po 2, a Francuska je bez bodova.

Grupa A

Australija – Japan 8:6
Grčka – Mađarska 8:8
Brazil – Srbija 6:5

Grupa B

SAD – Francuska 6:3

 


Tagovi

Olimpijske igre Rio de Janeirovaterpolosrpska vaterpolska reprezentacijaRatko RudićBrazilska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti