Riječani love treći naslov, Jugaši se nadaju osveti

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.04.15. | 09:55

Na bazenima na Kantridi danas počinje završni turnir sedmog izdanja regionalne lige vaterpolista, a za finale se bore domaćin Primorje, zagrebačka Mladost, dubrovački Jug i Radnički iz Kragujevca.

U prvom polufinalu od 19:15 u bazen će domaći vaterpolisti protiv Mladosti, a nakon njih, u lov na finale kreću Jug i Radnički. Finale je na rasporedu sutra, kada ćemo doznati novog ili starog pobjednika regionalne lige.

Naslov brani Primorje, koje je prošle sezone u finalu s 8:7 nadvisila Jug, jednako kao i sezonu prije, samo je tada rezultat bio 9:8 u korist riječkog sastava. Primorje tako lovi treću uzastopnu krunu, a prva stepenica je Mladost. Četiri su puta međusobno ove sezone igrali i Riječani su sva četiri puta svladali zagrebački sastav i nadaju se novom slavlju.

Poznate su nam sve vrline i mane Mladosti. To je momčad koja će priliku tražiti kroz visoki ritam, puno plivanja i kontranapade, a to je njihov forte. Pobijedili smo ih u dosadašnjim ogledima sezone, ali nova utakmica je nova priča“, rekao je uoči današnjeg dvoboja trener Primorja Ivan Asić, prenose Sportske novosti.  

No i Mladost će tražiti svoju šansu.

To što igramo protiv Primorja u polufinalu nije ni loše jer ako odigramo dobro i pobijedimo u finalu nećemo igrati protiv najvećih favorita i domaćina F4. U svakom slučaju igrat ćemo rasterećeni presingom kojeg nosi titula favorita“, poručio je za službene klupske stranice trener Mladostaša Hrvoje Hrestak.

U drugom polufinalu, favorit je Jug, koji će tražiti svoj treći uzastopni plasman u finale Jadranske lige. Izgubio je u prošla dva finala od Primorja, a u Rijeci traži priliku za osvetu i za svoj drugi trofej u ovom natjecanju. Ali Radnički neće biti lagana prepreka za Dubrovčane. Prije pet dana su u Kragujevcu Jugaši izgubili s 13:12, a mjesec dana prije toga su na svom Gružu odigrali bez pobjednika, 7:7.

„Riječ je o odličnom protivniku koji ove godine odigrao odlične utakmice protiv Szolnoka, Primorja, dva puta protiv Juga. Sada kada su kompletni, kao što smo i sami vidjeli i doživjeli na svojoj koži, riječ je o sastavu koji može ravnopravno igrati sa svim klubovima u Europi. Prema tome, izuzetno težak zadatak za doći do finala. Mi smo motivirani u vjerujem da ulazimo u pravu formu. Očekuje nas teška i vrlo zanimljiva polufinalna utakmica. Naša prednost može biti iskustvo i ono što možemo obećati je da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo“, naglasio je trener Juga Vjekoslav Kobešćak, koji je za službene stranice Juga dao i prognozu prvog polufinalnog ogleda između Primorja i Mladosti, obzirom da je veći dio sezone vodio zagrebačku momčad.

Općenito vidim da svaka momčad može osvojiti naslov. Primorje jest najveći favorit, to je definitivno s obzirom na prikazano u dosadašnjem dijelu sezone, ali i Mladost ima svoje šanse. Ako će odigrat dobru obranu i ako budu u mogućnosti razviti svoju igru preko centra, jer kontru sigurno imaju, bit će opasni i po Primorje. Oni su rasterećeni i opušteni i bit će izuzetno opasni u Rijeci“, zaključio je Kobešćak.

Final Four, polufinale, četvrtak:

Primorje - Mladost 19:15
Jug CO - Radnički 21:00

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ostali sportoviJadranska liga vaterpolovaterpoloRadnički KragujevacjugMladostVK Primorje

Ostale Vijesti