Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Prižmić uvjerljivim slavljem u hrvatskom dvoboju stigao na korak do Australian Opena

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 11.01.24. | 08:21

Za plasman u glavni ždrijeb igrat će protiv 230. tenisača svijeta, Aziza Dougaza

Nakon što su obojica uspješno prošli prvo kolo kvalifikacija za glavni turnir Auastralian Opena, ždrijeb je u drugom kolu spojio hrvatske reprezentativce Dinu Prižmića i Duju Ajdukovića. U dvoboju igranom noćas, slavio je Prižmić i to sa 2-0 u setovima. Konkretno, bilo je 7-5, 6-0 za jednog od najmlađih tenisača u društvu 200 najboljih s ATP ljestvice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U susretu dvojice Splićanina, neizvjesnost je trajala samo u prvom setu. Ajduković je kod 5-4 vodstva Prižmića spasio set loptu, ali kod 6-5 mu pomoći nije bilo i u 12. igri Prižmić je prelomio prvi set u svoju korist.

Pokazalo se, bio je to detalj koji je u potpunosti usmjerio meč na njegovu stranu. U drugom setu Ajduković nije uspio osvojiti nijedan gem, a tijekom cijelog meča nije imao nijednu break loptu.

Osvajač juniorskog Roland Garrosa ovom je pobjedom stigao na korak do najvećeg uspjeha u seniorskoj karijeri, a to je prvi prolazak u ždrijeb glavnog turnira nekog Grand Slama. Za plasman u glavni ždrijeb igrat će protiv 230. tenisača svijeta, Aziza Dougaza. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Australian OpenDino PrižmićDuje Ajduković

Ostale Vijesti