PPD Zagreb 'puknuo' u neizvjesnoj završnici - sustigli Lowen, ali nisu mogli do boda

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.11.16. | 20:15

Rukometaši PPD Zagreba doživjeli su i peti poraz u Ligi prvaka. Večeras je od njih s 25:24 bio bolji Lowen.

Loš napadački ulazak u utakmicu koštao je Zagrebaše boljeg rezultata. Na početku utakmice momčad Silvia Ivandije jednostavno nije imala nikakvih napadačkih ideja. Na drugoj strani je u obrani do sve izgledalo dosta dobro, Stevanović je obranio nekoliko udaraca njemačkih rukometaša, ali u napadu jednostavno nije išlo. A kada je to tako, onda je iskusna momčad poput Lowena to znala kazniti.

Od početka su Nijemci vodili, a sredinom prvog dijela su došli i do 3-4 pogotka prednosti. To su uspjeli održati sve do kraja poluvremena bez obzira što je Zagreb nešto bolje zaigrao u fazi napada u zadnjih 10-ak minuta ovog dijela.

Na startu drugog dijela utakmice Zagreb se postavio nešto bolje, smanjio na 2 pogotka, ali Lowen ipak nije dopustio da se hrvatski prvak u potpunosti vrati na utakmicu. Sa 16:14 su u 45. minuti otišli na 21:15 i izgledalo je tada da je utakmica gotova, ali se Zagreb sjajnom završnicom vratio u utakmicu. Razigrao se Mandalinić, zabio nekoliko golova u samom finišu utakmice, uključujući i dva uzastopna gola kojim je Zagreb došao na 23:25.

U zadnjoj minuti je Lowen imao igrača manje i u napadu igrao bez golmana. Zagreb je došao do lopte, a Vori 40 sekundi do preko cijelog terena zabio na prazan gol. Pri vodstvu 25:24 Lowen je još jednom izgubio loptu, Marković i Mandalinić u kontri ipak nisu uspjeli zabiti za remi, a Vori je s istekom vremena pokušao izjednačiti udarcem s 9 metara. No, taj pokušaj je završio u 'živom zidu' te je PPD Zagreb upisao još jedan poraz.

U redovima hrvatskog prvaka najefikasniji je bio Mandalinić s 8 golova. Horvat i Jotić su dodali po 4, Vujić i Vori po 2, a Kontrec, Šprem, Šebetić i Miklavčić po 1. Kod Lowena najbolji Steinhauser i Schmid koji su postigli po 7 golova.

EHF Liga prvaka, 6. kolo:

Lowen – PPD Zagreb 25:24

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PPD ZagrebEHF Liga prvakaRhein-Neckar Löwen

Ostale Vijesti