Perković: Odlično sam se pripremila, želim glatko odraditi kvalifikacije

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.08.17. | 18:57

Hrvatska atletičarka sutra prijepodne baca disk u kvalifikacijama…

Stipe Žunić uzeo je broncu, Sara Kolak, nažalost, završila je četvrta u koplju, ali Svjetsko atletsko prvenstvo u Londonu ide dalje i sutra prijepodne na rasporedu su kvalifikacije za finale u disku koje je na rasporedu u nedjelju. Naravno, naš galvni adut je Sandra Perković.

Osjećam se odlično. Došli smo u London par dana prije zbog aklimatizacije jer je u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj dosta vruće, a ovdje pada kiša i hladno je pa da se tijelo adaptira na uvjete“, kazala je Perkovioć za HRT.

Ove godine put do svjetskog zlata počinje kvalifikacijama u kojima treba prebaciti normu od 62,50 m i nadam se da tu ne bi trebalo biti problema, ali ne volim ništa govoriti prije natjecanja. Želim doći fokusirana i spremna, odraditi to na što bezbolniji način. Nakon toga slijedi dan pauze i večernji finale u nedjelju“, dodala je hrvatska atletičarka.

Neće biti jednostavno.

Godina je poslije olimpijskih igara i dosta je djevojaka ostalo s gorkim okusom nakon Rija i sad su s velikim motivom ušle u ovu godinu. Najveća konkurentica po meni je Perez, uz, normalno, svjetsku prvakinju Caballero... Dosta djevojaka je ovdje, a pobijedit će ona koja bude najspremnija, najfokusiranija i koja se bude najbolje snašla u datim uvjetima“ prokomentirala je Perković.

Podsjetimo, Perković je zlato uzela na Svjetskom prvenstvu u Moskvi 2013. godine. Međutim, u Pekingu dvije godine kasnije je bolja od nje Kubanka Denia Caballero, a sada Perković ima priliku vratiti zlato oko svoga vrata. Također, Perković je jedina atletičarka koja je ove sezone bacila disk dalje od sedamdeset metara.

Kvalifikacije su na rasporedu sutra od 11 sati i 10 minuta. Večeras, pak, ispratiti ćemo Anu Šimić u kvalifikacijama u skoku u vis.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Sandra PerkovićSvjetsko prvenstvo u atletici

Ostale Vijesti