Foto: Tino MARIĆ (HJS).
Foto: Tino MARIĆ (HJS).

Pavić brončana, Rozga nadomak medalje

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.09.23. | 16:54

Drugi dan natjecanja u Sarajevu iz serije European Judo Tour donio je pregršt uzbudljivih borbi, ali i uspjeha za hrvatske predstavnike

Nakon što je prvog dana bodove za Pariz skupila Ana Viktorija Puljiz, istim nizom na European Openu nastavila je i Petrunjela Pavić koja je osvojila brončanu medalju. Pavić je u borbi za brončanu medalju kategorije -78kg pobijedila Milicu Cvijić iz Srbije.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pavić, 22-godišnjoj reprezentativki iz Dubrovnika, finale je izmaknulo za dlaku, četiri sekunde prije kraja polufinala bolje se snašla Crnogorka Jovana Peković te prošla u borbu za zlatno odličje.

„S obzirom na sve mogu reći da sam zadovoljna s krajnjim ishodom, žao mi je polufinalne borbe jer stvarno je bila 50-50, žao mi je da to nije otišlo na moju stranu. Trebalo je iskoristiti situaciju nabolje što se moglo, novi bodovi su tu. Htjela sam što više dobrih borbi s obzirom na to da sam imala veću pauzu prije SP-a pa sve do Grand Prixa u Zagrebu, tako da što se toga tiče, drago mi je da sam imala tri kvalitetne borbe. Ciljala sam zlato, ne mogu reći da nisam, ali mogu opet biti zadovoljna s brončanom medaljom“, kazala je Pavić.

Foto: Tino MARIĆ (HJS).Foto: Tino MARIĆ (HJS).

Osvajaču zlatne medalje pridodano je 100 bodova na svjetskoj rang ljestvici, drugom finalistu 70 bodova dok je osvajačima brončane medalje upisano 50 bodova pored imena koji mogu biti presudni za nadolazeće Olimpijske igre u Parizu.

Nadomak postolja ostao je 22-godišnji Ivan Rozga koji je nastupio u kategoriji -100kg. U borbi za brončanu medalju poražen je od Azerbajdžanca Ruslana Nasirlija. U eliminacijskom djelu natjecanja imao je još tri borbe u kojima je upisao dvije pobjede i poraz.

Anđela Violić se borila u kategoriji -70kg, a dan je završila na sedmom mjestu, odnosno, s pobjedom i dva poraza.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina) 


Tagovi

judoHrvatski judo savezPetrunjela PavićIvan RozgaAnđela Violić

Ostale Vijesti