Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Otvaranje za poželjeti: Hrvatska dominantnom predstavom otvorila svjetsku smotru

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 05.02.24. | 12:30

Izabranici Ivice Tucka izuzetno ozbiljno shvatili su Australiju, koja nam se kroz povijest često pokazala kao vrlo težak i neugodan protivnik

Nadali smo se pobjedi Hrvatske bez prevelikog stresa, dobili smo pravu rapsodiju u bazenu. Hrvatska je u prvom kolu Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru pobijedila Australiju s uvjerljivih 13-8. Bila je to izuzetno dominantna prezentacija popularnih Barakuda, koje su već nakon prve dvije četvrtine praktički riješile pitanje pobjednika.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska je kroz svoju povijest osam puta igrala na Svjetskim prvenstvima s Australijom. Iako smo ostvarili sedam pobjeda i jedan poraz, samo smo u zadnja dva susreta ostvarili lagane pobjede, dok je preostalih šest dvoboja bilo izuzetno teško. Iz tog razloga izbornik Ivica Tucak dodatno je upozoravao na današnju utakmicu i u startu je otklonio i najmanju šansu da će netko u reprezentaciji potcijeniti Australce. S pravom, jer od ovog natjecanja pojačao ih je Jacob Merčep, sjajni ljevoruki izdanak škole Juga, koji će u drugom dijelu sezone pojačati matični mu klub. U jednom navratu u prvoj četvrtini, Merčep je fantastičnom realizacijom s desne strane podsjetio zašto je bio jedan od ključnih igrača U20 reprezentacije Hrvatske, koja se 2018. godine okitila svjetskom krunom. No, bila je to tek kap u moru hrvatskih golova.

Već od prvog napada, vidjelo se da su izabranici Ivice Tucka izuzetno ozbiljno shvatili današnjeg rivala. U obrani smo djelovali vrlo moćno, uz podršku izvanrednog Bijača. No, što tek reći za realizaciju igrača više. Toliko nas je ovaj segment u igri mučio u Dubrovniku, nešto manje u Zagrebu, ali danas je blistao. Tek smo u drugoj polovici druge četvrtine prvi puta propustili realizirati brojčanu nadmoć, a do tog trena sjajno su iz svih pozicija ispaljivali strijele Fatović, Burić, Lončar, Kržić i Marinić Kragić. Iz daljine su mrežu rasparali Žuvela i Fatović, tako da se 5-1 nakon prvih osam minuta, pretvorilo u 9-3 na polovici utakmice.

Već je taj rezultat naslućivao da će ostatak utakmice biti u revijalnom tonu, lišen bilo kakve rezultatske neizvjesnosti. Australci nisu u preostale dvije dionice uspjeli spustiti zaostatak na manje od pet golova razlike, U nekoliko navrata Barakude su povisile prednost na sedam golova razlike, da bi u završnih 90 sekundi s dva pogotka Australci postavili konačan rezultat.

Hrvatska je imala sedam strijelaca u današnjem dvoboju, a čak su šestorica zabila po dva pogotka - Burić, Marinić Kragić, Fatović, Lončar, Žuvela i Lazić. Kod Australaca, Pavillard i Berehulak najefikasniji, također su se po dva puta upisali u strijelce.

U drugom kolu, izabranike Ivice Tucka u srijedu u 17 sati očekuje dvoboj protiv Španjolske. Bit će to izravan dvoboj za prvo mjesto i izravan prolaz u četvrtfinale, što bi po svim projekcijama trebalo biti dovoljno za Pariz.

Hrvatska - Australija 13-8 (5-1, 4-2, 2-2, 2-3)

Hrvatska: Bijač, Anić, Burić 2, Marinić Kragić 2, Fatović 2, Harkov, Vrlić, Lazić 2, Lončar 2, Kržić 1, Vukičević, Žuvela 2, Butić

Australija: Porter, Pavillard 2, Poot 1, Power, Merčep 1, Slobodien, Edwards 1, Berehulak 2, Byrnes, Ford, Maksimović 1, Lambie, Hedges



Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u vaterpoluaustralska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti