Reuters
Reuters

Đoković nakon naslova: "Bilo je sumnji mogu li pobijediti ili ne. Sve sam ostavio iza sebe"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 20:08

Đoković je podijelio s javnošću svoja promišljanja nakonvelikog uspjeha

“Možemo li te nazvati najvećim svih vremena?", dobio je pitanje Novak Đoković nakon osvajanja 23. Grand Slama u karijeri. Uz osmijeh je rekao:

“Možete me zvati Novak, sviđa mi se moje ime“.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zatim je napravio osvrt na dosadašnju 2023. godinu...

“Dva Grand Slama za mene, rekao sam prije početka ove sezone, želim biti najbolja verzija sebe na Grand Slamovima. Jako sam ponosan na sebe što sam osvojio 23. trofej. Ovdje sam imao dosta neuspjeha, najviše protiv Rafe, ali sam tri puta pobijedio. Ne znam kako se osjećam kada igram na šljaci, ali sada sam uspio biti najbolja verzija sebe. "

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

O tome koliko je teško bilo doći do trofeja...

“Znate kakav je osjećaj igrati na najvišoj razini. Kad si jedan od najboljih igrača, svi očekuju da pobijediš, kad izgubiš, to je tragedija. Izgubio sam više mečeva nego što sam dobio prije Roland Garrosa, bilo je sumnji ljudi mogu li pobijediti ili ne. Sve sam ostavio iza sebe, volim se natjecati i tako sam ušao na turnir. Svi znaju da je visoka planina pobijediti me, sviđa mi se taj osjećaj. Pobijedio sam neke vrlo mlade igrače, ali sam unatoč svemu ostao u sadašnjosti, fokusiran na taktiku i na svaki sljedeći poen . "

U tie-breakovima nije imao niti jednu neprisiljenu pogrešku.

“Bio sam odličan u tie-breakovima, odlično se osjećam. Naslov australskog prvaka bio je težak, bio sam ozlijeđen, nije bilo dobro fizički. Znam da više nemam 26, nego 36 godina. Shvaćam kako se trebam postaviti na terenu u svakom meču, da trebam imati kontrolu. Šljaka je specifična podloga, jako je teško odigrati neke udarce protiv stručnjaka kao što je Ruud."

A, kako će proslaviti novi uspjeh...

“Moji otac voli organizirati proslave, ne znam šta ima spremno za mene. Osobno planiram biti uz svoju obitelj i tim, popiti piće i slušati dobru glazbu." (eg)


Tagovi

Novak Đokovićgrand slamRoland Garros

Ostale Vijesti