REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Održan ždrijeb Australian Opena, mogući susret Hrvata u trećem kolu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 10:09

Težak protivnik za bornu Ćorića

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić će u prvom kolu prvom Grand Slam turnira sezone Australian Opena igrati protiv 17. tenisača svijeta Amerikanca Francesa Tiafoea, dok će najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić prolaz u drugo kolo tražiti protiv Ruskinje Anastasie Pavljučenkove, odlučio je ždrijeb u četvrtak.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ćorić je protiv Tiafoea do sada igrao jednom i pobijedio ga. Ako se plasira u drugo kolo Ćorić bi mogao igrati protiv Argentinca Francisca Cerundola, 22. na ATP ljestvici, ili protiv kvalifikanta.

Suparnik Borni Goji u prvom kolu bit će Španjolac Roberto Carballes Beana, 67. tenisač svijeta, koji ga je u do sada jedinom međusobnom odigranom susretu pobijedio. Ukoliko prođe prvo kolo, a onda i drugo u kojem bi mu protivnik mogao biti 12. tenisač svijeta Amerikanac Tommy Fritz, Gojo bi u trećem kolu mogao za suparnika dobiti Marina Čilića.

Naime, Čilić, koji na Australian Openu nastupa sa zaštićenim rankingom, prolaz u drugo kolo pokušat će osigurati pobjedom protiv Mađara Fabiana Marozsana, 65. na ATP ljestvici, protiv kojeg do sada nije igrao.

Vekić je protiv Anastasije Pavljučenkove (WTA-59.) do sada igrala samo jednom i izgubila.

Osim nje Hrvatska u ženskoj konkurenciji ima još jednu predstavnicu i to Petru Martić kojoj će suparnica u prvom kolu biti australska tenisačica rođena u Hrvatskoj Ajla Tomljanović (WTA-275.). S njom je Martić do sada igrala tri puta i dva je puta svladala.

Prolaz u glavni ždrijeb Australian Opena traži i Dino Prižmić (ATP-178.) kojeg čeka zadnje kolo kvalifikacija nakon što je u drugom kolu izbacio Duju Ajdukovića sa 7-5, 6-0. U zadnjem kolu kvalifikacija Prižmić igra protiv Tnužanina Aziza Dougaza, 230. na ATP ljestvici.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Australian OpenBorna ĆorićMarin ČilićDonna VekićPetra Martić

Ostale Vijesti