Kirby Lee-USA TODAY Sports
Kirby Lee-USA TODAY Sports

Novo plakatno lice NFL-a

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 05:27

27-godišnjak za svojim pojasom već ima dva naslova i dvije MVP titule i nastavi li ovim tempom, čak niti Bradyjevi rekord neće biti sigurni.

„On je MVP, on je MVP“, urlao je u kameru trener Kansasa Andy Reid nakon pobjede nad Philadelphijom.

„On zaslužuje tu titulu i to je sve što imam za reći“, dodao je Reid, inače mastermind ovih Chiefsa. Ali i čovjek koji zna tko mu je donio naslov. Patrick Mahomes, inače i službeni MVP finala i osnovnog dijela sezone (jedini u ovom stoljeću kojemu je to pošlo za rukom), nosio je Chiefse na svojim leđima. I to ne samo u finalu. U kojemu je, uzgred rečeno, taman prije konca prvog poluvremena obnovio tešku ozljedu gležnja.

Njegovu ozljedu pogledajte OVDJE

Ali i na jednoj nozi je pokazao zbog čega je od Toma Bradyja naslijedio epitet plakatnog lica NFL-a.

27-godišnjak za svojim pojasom već ima dva naslova i dvije MVP titule i nastavi li ovim tempom, čak niti Bradyjevi rekord neće biti sigurni.

U finalu je kompletirao 21 od 27 dodavanja za 182 jarde i tri touchdowna, bez presječene lopte i predvodio je preokret Chiefsa u drugom poluvremenu kada je trebalo nadoknaditi veliki minus. A s ozlijeđenim gležnjem je nakupio i 44 jardi trčanjem, iako je bilo jasno da se ne kreće kao inače, a bolan grč na licu bio je prisutan pri svakom sprintu.

Teško da će to ući u legendu poput, recimo, Jordanove 'Flu Game', ali Mahomesu se divi cijela NFL zajednica.

„Ovo je uspjeh cijele momčadi. Ovo nije došlo od samo jedne osobe. Morali smo u drugom dijelu podići nivo svoje igre. Naša obrana je odigrala nevjerojatno drugo poluvrijeme. U napadu smo pak pronašli način kako igrati protiv njih“, rekao je Mahomes nakon pobjede.


Tagovi

NFLPatrick MahomesKansas City ChiefsPhiladelphia EaglesSuper Bowl

Ostale Vijesti