Njemačka protiv senzacije turnira je ipak favorit

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.01.18. | 14:45

Zanimljiv dvoboj u Varaždinu.

Osim derbija dana između Slovenije i Danske, danas će se odigrati još jedan dvoboj skupine II drugog kruga Europskog prvenstva u rukometu. Tako će se u Varaždinu u 18:15 sučeliti Njemačka i Češka.

Nijemci su u drugi krug prenijeli dva boda iz dva remija protiv Makedonije i Slovenije. Obje utakmice su završile 25:25, s time da je dvoboj protiv Slovenije bio prožet kontroverznim odlukama sudaca i Nijemci mogu biti zadovoljni iščupanim bodom.

Češka je, pak, senzacija turnira. Iako im nitko nije davao šanse za drugi krug u možda i najjačoj grupi Eura sa Španjolskom, Danskom i Mađarskom, Češka je uspjela svladati jedne od favorita turnira Dance i kasnije Mađare za plasman u drugi krug.

U prvom kolu su, doduše, teško stradali od Španjolaca (-17), no ova Češka je dokazala da se može nositi sa svakom reprezentacijom na natjecanju, pa tako i s aktualnim prvacima koji djeluju sve samo ne uvjerljivo.

Ipak, Njemačka je na papiru jača momčad, ima iskusnije i bolje pojedince, a sigurni smo kako neće podcijeniti Češku, pogotovo ne nakon njihove sjajne pobjede nad Danskom. Češka između ostalog ima jednog od najboljih golmana turnira Martina Galia koji ima 38 posto obrana i drugog strijelca turnira Ondreja Zdrahalu koji je zabio 25 pogodaka (bolji od njega je samo Norvežanin Kristian Bjornsen s 29).

Njemačka je po broju postignutih pogodaka u zlatnoj sredini s 82 gola (64 posto), dok su od Češke po tom pitanju lošiji samo Island i Crna Gora.

U ovoj utakmici ipak smatramo kako će Nijemci upisati pobjedu.

Vrijeme RB Liga Događaj Tip Tečaj
Pet 18:15 5108 EP M Njemačka - Češka fr 1 1,20

(Foto: Action Images)


Tagovi

Hrvatska 2018rukometna groznica

Ostale Vijesti