REUTERS/Eloisa Lopez
REUTERS/Eloisa Lopez

Ništa od prvog ATP naslova nakon godinu i pol, Ćorić poražen u tri seta

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.02.24. | 17:43

Bolji je bio Aleksandar Bublik

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije uspio osvojiti naslov pobjednika na ATP turniru u Montpellieru, njega je u finalu svladao Kazahstanac Aleksandar Bublik sa 5-7, 6-2, 6-3.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ćorić je tako u svoj devetom ATP finalu u karijeri po šesti put ostao poražen. Ostao je na tri osvojena naslova, a posljednji je bio prije godinu i pol dana kada je osvojio Masters 1000 turnir u Cincinnatiju. S druge strane, Bublik je osvojio svoj četvrti ATP naslov u karijeri, a drugi u Montpellieru gdje je bio najbolji i prije dvije godine, usto ima i trofeje iz Hallea i Antwerpena.

U sva tri seta Ćorić je kretao lošije od suparnika i dok je u prvom uspio preokrenuti u naredna dva ipak nije mogao nadoknaditi početni zaostatak.

Bublik je odmah na početku dvoboja oduzeo servis Ćoriću, poveo sa 3-0, a kod 4-1 imao i dvije vezane "break-lopte" za 5-1. Tada je frustrirani Ćorić slomio reket i - proigrao. Izvukao je taj svoj servis-gem, potom oduzeo servis Bubliku i vratio se u rezultatsku ravnotežu. Kod 5-5 Ćorić je još jednom oduzeo servis Bubliku i riješio prvu dionicu u svoju korist.

No, u drugom setu Bublik je stigao do "breaka" kod svog vodstva od 3-1, a onda je još jednom oduzeo servis Ćoriću za 6-2 i mogućnost da servira prvi u odlučujućem trećem setu.

Kazahstanac je nastavio dominirati terenom i poveo sa 3-0 u odlučujućem setu prije no što je uslijedilo Ćorićevo "buđenje". Imao je 27-godišnji Zagrepčanin kod zaostatka 1-3 dvije vezane prilike za "break", ali Bublik se odlučio na maksimalni rizik te drugim servisima od preko 200 kilometara na sat se izvukao iz nezgodne situacije. Posljednju priliku za povratak u meč Ćorić je imao kod 2-4 kada je stigao do još dvije "break-lopte" za povratak no opet ih nije iskoristio iako se kod jedne igralo nakon što je uspio vratiti Bublikovu bombu od servisa.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Borna ĆorićATP Montpellier

Ostale Vijesti