Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Na Europskom prvenstvu u veslanju u Szegedu četiri hrvatske posade

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 15:59

Ovaj događaj okupit će 476 veslača iz 30 europskih nacija

Europsko prvenstvo u veslanju 2024. održat će se u Nacionalnom olimpijskom centru za kanu i veslanje od 25. do 28. travnja u Szegedu u Mađarskoj

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovaj događaj okupit će 476 veslača iz 30 europskih nacija, među kojima i četiri hrvatske posade – braću Sinković i sestre Jurković u dvojcu bez kormilara, braću Lončarić u dvojcu na pariće i Damira Martina u samcu.

Prošlogodišnji europski prvaci u dvojcu na pariće, Martin i Valent Sinković, ove sezone natječu se u dvojcu bez kormilara u kojoj su aktualni olimpijski pobjednici. Suočit će se s jakom konkurencijom, uključujući svjetske prvake Romea Roeoeslija i Andrina Gulicha iz Švicarske te nedavne pobjednike Svjetskog kupa Ollieja Wynne-Griffitha i Toma Georgea iz Velike Britanije.

"Evo, odradili smo posljednji trening pred Europsko, rastavili čamac i jedva čekamo početak utrka. Vjerujemo da smo poboljšali neke stvari nakon Svjetskog kupa i jedva čekamo utrke kako bismo vidjeli kako stojimo u odnosu na konkurenciju", izjavio je Valent Sinković.

"Pripremili smo se još bolje za Europsko prvenstvo i nadamo se da ćemo to pokazati i na stazi. Postupno dižemo formu prema Parizu, želimo se što više približiti Englezima i Švicarcima, a u Parizu se nadamo borbi za zlato", dodao je Martin Sinković.

U konkurenciji ženskog dvojca bez kormilara, nastupit će sestre Ivana i Josipa Jurković kojima će ovo biti dobar test prije kvalifikacijske regate za Olimpijske igre u Parizu koja se održava u švicarskom Luzernu od 19. do 21. svibnja.

"Dat ćemo sve od sebe i nadamo se što boljem rezultatu! Odmah ćemo vidjeti u kakvoj smo formi jer nas za mjesec dana očekuje kvalifikacijska regata za Olimpijske igre u Parizu, glavni fokus sezone", istaknula je Josipa Jurković. 

Kvalifikacijske utrke počinju u četvrtak, 25. travnja, dok je petak, 26. travnja rezerviran za repesaže. Polufinala su na rasporedu u subotu, 27. travnja, a finala u nedjelju 28. travnja 2024.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

veslanje

Ostale Vijesti