REUTERS/Jon Nazca
REUTERS/Jon Nazca

Mektić i ‘Gotovina’ u finalu parova

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 10.11.23. | 13:55

Zagrepočanin će u subotu loviti svoj 26. naslov u 41. finalu

Hrvatski tenisač Nikola Mektić i Britanac Julian Cash prvi su finalisti dvoranskog ATP 250 turnira u Sofiji, gdje su u petak u polufinalnom dvoboju svladali Urugvajca Ariela Behara i Čeha Adama Pavlašeka sa 7-5, 6-4.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nikoli Mektiću, osvajaču zlatne olimpijske medalje iz Tokija 2021. s Matom Pavićem, ovo je prva suradnja s 27-godišnjim britanskim tenisačem za kojeg će ovo biti treće finale u ovoj sezoni i treće u karijeri na ATP Touru, a još uvijek čeka na prvi naslov.

Cash je deseti partner s kojim je 34-godišnji Zagrepčanin došao do meča za trofej na ATP turnirima, a u subotu će u svom 41. finalu loviti 26. naslov. Najviše, njih 17, osvojio je u trogodišnjem partnerstvu s Matom Pavićem. Po dvaput je bio pobjednik s Amerikancem Brianom Bakerom i Austrijancem Alexanderom Peyom, a po jednom s Austrijancem Jürgenom Melzerom, Argentincem Horacijom Zeballosom, Šibenčaninom Frankom Škugorom i Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom, s kojim je 2020. osvojio trofej na ATP Finalu u konkurenciji osam najboljih svjetskih parova.

Mektić će u subotu loviti svoj 26. naslov u 41. finalu.

Suparnici će im biti pobjednici drugog polufinalnog dvoboja između ekvadorsko-kazahstanskog para Gonzalo Escobar - Aleksnadr Nedovjesov i australskog dvojca Max Purcell - John-Patrick Smith. Escobar i Nedovjesov pobijedili su sa 6-3, 6-2.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

tenis paroviNikola MektićJulian CashATP Sofija

Ostale Vijesti