Kriva procjena odnijela zlato - Fantela i Marenić brončani u Riu

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 22.08.15. | 22:15

Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su brončanu medalju na predolimpijskoj regati u Rio de Janeiru.

Ovo je prva hrvatska medalja na ovom natjecanju od Atene 2003, kada je na postolju predolimpijske regate stajao Mate Arapov, no Fantela i Marenić nisu bili previše zadovoljni s njom. Naime, u finale klase 470 njih dvojica su ušli s prve pozicije.

„Na start smo došli prerano, tako da smo prestupili i morali se iskupiti, vratiti, ali tu nismo puno izgubili, brzo smo ponovno bili u igri, nakon 15-20 metara. Povukli smo desno, prije starta htjeli smo ići lijevo, i bila je prilika da se prebacimo lijevo. Međutim ja sam tu napravio grešku, vidio sam neki reful s desne strane, to je međutim bilo kratkog daha, više nismo mogli uhvatiti priključak. Pogriješio sam i platili smo tu grešku. Polje je izvanredno teško, s dva vjetra. Malo smo tužni, ali moramo biti zadovoljni cijelim tjednom. Današnji dan je poseban i sve skupa smo zadovoljni odjedrenim“, rekao je Fantela nakon regate.

Zlato su uzeli Australci Matthew Belcher i William Ryan, srebro Francuzi Sofian Bouvet i Jeremie Mion.

Išli smo na pobjedu danas naravno, ali naravno zadovoljni smo da je medalja ipak tu. Nastavljamo s radom, nećemo ništa posebno mijenjati, opremu smo uglavnom odabrali, sad ćemo svoj brod donijeti u Rio, tu smo bili s iznajmljenim, i što više vremena budemo mogli provesti ovdje na pripremama“, kazao je Marenić.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

JedrenjeIgor MarenićŠime Fantela

Ostale Vijesti