REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Koolhof i Skupski svladali osvajače Australian Opena

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 14:10

Bio je ovo četvrti ovogodišnji dvoboj ovih parova, a Koolhof i Skupski su došli do treće pobjede u nizu nakon što su ih Hijikata i Kubler svladali u četvrtfinalu Australian Opena

Nizozemac Wesley Koolhof i Britanac Neal Skupski pobjedom su započeli nastup na ATP Finalu u Torinu, a u prvom dvoboju 1. kola u Crvenoj skupini svladali su Australce Rinkyja Hijikatu i Jasona Kublera sa 6-3, 6-4 za 78 minuta. 

Drugi nositelji su bili potpuno nadmoćni protiv ovogodišnjih pobjednika Australian Opena, koji su upravo zahvaljujući tom naslovu izborili nastup u Torinu. Wimbledonski pobjednici Koolhof i Skupski su triput u meču došli do 'breaka', a Australci su uspjeli to učiniti samo jednom, u sedmom gemu prvog seta, kad su nakratko vratili 'break' zaostatka. No, već u sljedećem gemu su ponovno izgubili gem na početnom udarcu, što je nizozemsko-britanski par pretvorio u osvajanje prvog seta.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U drugoj dionici Koolhof i Skupski su došli do 'breaka' u trećem gemu, propustili dvije meč-lopte u devetom, ali onda bez poena ostavili suparnike u desetom gemu, kad je 34-godišnji Nizozemac servirao za pobjedu.

Bio je ovo četvrti ovogodišnji dvoboj ovih parova, a Koolhof i Skupski su došli do treće pobjede u nizu nakon što su ih Hijikata i Kubler svladali u četvrtfinalu Australian Opena.

Drugi meč u toj skupini na rasporedu je od 18.30 sati, a sastat će se indijsko-australski par Rohan Bopanna - Matthew Ebden i američko-britanska kombinacija Rajeev Ram - Joe Salisbury koja brani prošlogodišnji naslov.

U ponedjeljak su na rasporedu i prvi pojedinačni dvoboji u Zelenoj skupini. Od 14.30 sati će u svom debitantskom nastupu na ATP Finalu Španjolac Carlos Alcaraz igrati protiv dvostrukog pobjednika ovog natjecanja (2018. i 2021.) Nijemca Alexandera Zvereva, dok će se od 21 sat sučeliti Rusi Danjil Medvjedev i Andrej Rubljov.

ATP Finale, parovi - 1. kolo

CRVENA SKUPINA

Wesley Koolhof / Neal Skupski (Niz-VB/2) - Rinky Hijikata / Jason Kubler (Aus/8) 6-3, 6-4

Rohan Bopanna / Matthew Ebden (Ind-Aus/3) - Rajeev Ram / Joe Salisbury (SAD-VB/6) - 18.30 sati

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(hIna)


Tagovi

ATP

Ostale Vijesti