Judo Grand Prix Zagreb: Matić i Družeta ostali bez bronce

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.09.17. | 19:54

Drugi je dan Judo Grand Prixa Zagreb 2017.

U dvorani 2 Doma sportova danas je nastupilo osam hrvatskih predstavnika na petom izdanju IJF Judo Grand Prixa Zagreb, a brončane medalje nisu uspjeli osvojiti Barbara Matić i Dominik Družeta.

Kako su priopćili iz Hrvatskog judo saveza, pred zagrebačkom je publikom nastupilo pet hrvatskih judaša, Stjepo Roko, Dominik Sumpor, Dino Strmotić i Tino Šundov (do 73 kg), koji su ispali u prvom kolu te Dominik Družeta (do 81 kg), a kod djevojaka smo imali tri predstavnice, Anu Kokezu i Andreju Đaković (do 63 kg) i Barbaru Matić (do 70 kg).

Kokeza je izgubila u prvom nastupu od Renshall (GBR), a Đaković je pobijedila Belattar (MAR), da bi u četvrtfinalu izgubila od medaljašice Nabekure (JPN), a zatim i u repasažu od Reimann (GER) u vrlo izjednačenom 'golden score'.

Družeta je izgubio u četvrtfinalu od Bottieaua, a u borbi za broncu, 21-godišnji reprezentativac nije uspio slaviti protiv Talijana Esposita. U 'golden scoreu' mu je nedostajalo iskustva i snage kako bi izbjegao wazari kojim je izgubio broncu.

Esposito ima neugodan blok kojeg sam teško probijao, a bio je dovoljno aktivan kako mu suci ne bi dali kaznu. Malo je nedostajalo da se broncom zahvalim odličnoj publici na glasnoj podršci. Sve to ide u iskustvo i sad nastavljam s treninzima kako bih bio još bolji“, rekao je Družeta.

Barbara Matić je u obranu prošlogodišnjeg zlata krenula kao nositeljica te je bila slobodna u 1. kolu. U prvom izlasku na tatami pobijedila je Malcevu (RUS) te ušla u polufinale, gdje ju je čekala Timo (BRA). Brazilka je bila nešto brža, iskoristila svoje prilike i s dva wazarija prošla u finale.

Matić je u borbi za broncu išla na Bernholm (SWE), koju je dva puta pobjeđivala dosad, ali se vidio izostanak treninga te je Šveđanka iskoristila nešto sporije napade Splićanke te wazarijem došla do vrijedne bronce u Zagrebu.

Iako sam ju već pobjeđivala znala sam da će biti neizvjesna borba. Možda sam malo sporija jer nisam u potpunom treningu, ali opet, na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti sam bila u vrhunskoj formi pa nisam prošla 1. kolo“, kazala je Matić.

Peto izdanje Grand Prix natjecanja završava sutra, kada na tatami izlazi pet hrvatskih judoka, među kojima vrijedi izdvojiti Ivanu Šutalo (+78 kg). Zagrebačkoj publici će se predstaviti i najveća zvijezda juda, Francuz Teddy Riner (+100 kg). Kvalifikacije počinju u 10.00 sati, a finalni blok u 17.00 sati.

(Foto: Tino Marić/HJS)


Tagovi

judoJudo Grand Prix Zagreb

Ostale Vijesti