Judašicama ekipna bronca na EP-u

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 24.04.17. | 10:00

Hrvatske judašice osvojile su brončanu medalju u ekipnom natjecanju na Europskom prvenstvu u Varšavi.

Za Hrvatsku je na najbolji mogući način završilo Europsko judo prvenstvo. Nakon što su Barbara Matić u kategoriji do 70 kilograma te Dominik Družeta u kategoriji do 81 kilograma osvojili brončane medalje, odličje istog sjaja pripalo je našim djevojkama u ekipnom natjecanju u kojem su hrvatske judašice svladale Rusiju s 4:1.

Ruskinje su u polufinalu bile nadomak pobjede protiv Francuske i početak nije bio previše obećavajući za Hrvatsku, budući da je Tena Šikić izgubila ipponom nakon samo deset sekundi od Kuzjucine, ali onda je došlo do preokreta. Započela ga je 18-godišnja Tihea Topolovec, slavivši wazarijem protiv Golomidove, a Hrvatskoj je prednost donijela Marijana Mišković Hasanbegović. Barbara Matić je uz bolove u rebrima wazarijem svladala Prokopenko i slavlje je moglo početi. Zaokružila ga je Ivana Šutalo ipponom protiv Čibisove za konačnih 4:1 i broncu.

Hrvatska je tako ovo Europsko prvenstvo zaključila s tri medalje – bronce, a osim toga Matić je postala druga hrvatska judoka sa dvije europske medalje.

(Foto: Hrvatski judo savez)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Hrvatski judo savezjudo

Ostale Vijesti