REUTERS/Ahmed Yosri
REUTERS/Ahmed Yosri

Joshua slavio nakon pet rundi, slijedi veliki okršaj s Hrgovićem?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.12.23. | 09:21

Britanac je u nizu od tri uzastopne pobjede

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Britanac Anthony Joshua u Rijadu je nakon pet rundi pobijedio Šveđanina Otta Wallina, no za sada ostaje misterij protiv koga će se boriti u sljedećem meču.

Tridesetčetverogodišnji Britanac posljednji je put kao svjetski prvak nastupio 2021. godine, kada je u rujnu te godine neočekivano izgubio od Ukrajinca Oleksandra Usika. Potom ga je pobijedio u uzvratnom meču u kolovozu 2022. godine.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Od tada se Joshua pokušava vratiti na prijestolje. Pobjedom nad Wallinom produžio je ovogodišnji niz na tri pobjede - u travnju je svladao Amerikanca Jermaina Franklina, a u kolovozu finskog veterana Roberta Helleniusa.

U borbi u saudijskoj prijestolnici bio je uvjerljivo bolji, nakon pete runde, kada je kontinuiranim napadima uspio nokautirati protivnika, švedski tabor je predao borbu. Time je Joshua upisao 27. pobjedu u karijeri, dok još ima tri poraza.

Unatoč pobjedi, ostaje misterij tko će mu biti sljedeći protivnik. Očekivalo se da bi se na proljeće mogao sučeliti s Amerikancem Deontayem Wilderom, a pobjednik te borbe izazvat će pobjednika borbe za objedinjavanje aktualnih boksačkih svjetskih naslova između Britanca Tysona Furyja i Usika, koja će se održati 17. veljače. .

Međutim, Wilder je u subotu u preliminarnoj borbi u Rijadu izgubio od Novozelanđanina Josepha Parkera, još jednog svjetskog prvaka, pa je sljedeći Joshuin protivnik sada nepoznat. Spominje se i mogućnost borbe s Filipom Hrgovićem koji je u Rijadu pobijedio nokautom Australca Marka De Morija (41) za samo 76 sekundi borbe

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

BoksAnthony JoshuaFilip Hrgović

Ostale Vijesti