Jon Jones se odrekao UFC-ovog pojasa u poluteškoj

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.06.20. | 10:53

Jedan od UFC-ovih najvećih prvaka svih vremena, izgleda, neće se boriti tako brzo...

„Poluteškoj tituli Veni, vidi, vici,“ objavio je Jones i dodao u odvojenom tvitu: „Bones se odjavljuje“.

Dodao je kako više „jednostavno nema što dobiti“ u mogućem revanšu protiv Dominicka Reyesa ili u mogućoj borbi protiv sljedećeg izazivača Jana Blachowicza te je prepustio njima dvojici nek riješe pitanje sljedećeg UFC-ovog prvaka u ovoj kategoriji.

„Javite mi se 2021. godine kad budete spremni organizirati tu borbu s Adesanyom,“ napisao je Bones i dodao: „Valjda ćete tad biti spremni platiti.“

Taj komentar bio je usmjeren dirketno na adresu UFC-ovog predsjednika Dane Whitea koji je par dana uoči ovog događaja javno odbio organizirati superborbu između Jonesa i prvog izazivača u teškoj te jednog od najjačih udarača u slobodnoj borbi Francisa Ngannoua.

Bones je tražio ogroman novac za taj meč jer, smatra, preuzima ogroman rizik. Jedan od najdominantnijih boraca u poluteškoj sprema se na meč u kategoriji iznad svoje protiv jednog od najopasnijih boraca na kugli zemaljskoj te je zamjerio Whiteu što ga je, komentirajući njegove zahtjeve za mogući meč s Ngannouom, navodno uvrijedio.

„Tražio je nerealan novac...,“ kratko je komentirao White pa dodao: „Ja uvrijedio njega? Pa čovjek sam uništava svoje ime svako malo raznim skandalima.“

„Zašto lažeš,“ zapitao se Jones kasnije kroz dan na društvenim mrežama. „Okej, moja reputacija je već dovoljno patila, ali ne treba mi sve ovo. Pa nisam tražio brojke kakve traži Deontay Wilder. A kad već znamo da on traži 30.000.000 dolara po borbi, ja ću se zadovoljiti s polovicom tog iznosa kad već kažeš da sam najveći svih vremena,“ komentirao je Jones.

„To što si najveći svih vremena ne znači da možeš tražiti 30.000.000 dolara za borbu. To možeš kad možeš prodati toliko ulaznica ili TV pretplata,“ rekao je White i objasnio kako su nedavno Jonesu pokazali koliko zarađuju njegove nedavne borbe, ali Jones je rekao kako ga nije briga pa zaključio:

„Nikad te nisam tražio nikakav ogroman novac. Rekao sam jedino kako želim super borbu i odgovarajuću naknadu za nju. Ti si taj koji je odmah počeo javno pregovarati i pokazivati svijetu koliko si škrt prema svojim borcima,“ komenitrao je Jones.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Jon JonesUFCborilački sportoviOstali sportovi

Ostale Vijesti