Reuters
Reuters

Ivanišević presretan: "Unovčili smo ček, a Novak nam čupa nokte, nije lak, bolje da ne pričam"

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 11.06.23. | 22:32

Ivanišević je otkrio i da su svjetski mediji i stručnjaci učinili Novaku veliku uslugu uoči dvoboja s Alcarazom rekavši im da je mladi Španjolac favorit

Kao i obično, hrvatska legenda Goran Ivanišević je otvorio dušu pred novinarima na presici nakon Đokovićevog osvajanja novog Grand Slama, povijesnog, 23. u karijeri. Zec je do detalja ispričao sve od priprema za turnir, preko odnosa s Đokovićem, do očekivanja u nastavku sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Nije došao u dobroj formi i sa samopouzdanjem. Rekao sam u Monte Carlu i Rimu da se samo ovo računa. On ima softver u glavi koji se uključuje kada je na Grand Slamu. To je za njega drugi sport. Čim smo stigli, bio je bolji, motiviraniji, gladniji. Svaki dan je igrao sve bolje i bolje. Igrao je nevjerojatan i pametan tenis sat i pol protiv Alcaraza. Ovdje je završio ono što smo mi započeli u Monte Carlu. Unovčili smo ček ”, našalio se Ivanišević.

Očekivano, jedno od glavnih pitanja uslijedilo je nakon Novakove izjave da je "namučio svoju momčad", kako u Parizu, tako i na prethodnim turnirima.

"Novak nam je stavio lisice i nije nas dao nigdje. On nije lak čovjek, pogotovo kad stvari ne idu kako treba. Ovdje smo da budemo uz njega, da mu pomognemo da se osjeća bolje. Ponekad nije lako, zna biti komplicirano. Baš nas je mučio, čupao nam nokte, udarao nas, ne mogu vam reći što nam je radio, haha. Započeli smo novi bdsm trend. Krećemo u osam ujutro i radimo do šest popodne. Ustaje, prilazi i kaže da bekhend nije uspio, iako je nama savršeno funkcionirao. Onda dođe on i kaže da servis ne radi. On je genijalac i perfekcionist, a takvim ljudima uvijek nedostaje nešto više. Ponosan sam na njega posebno zbog zadnja dva meča. Rekao sam mu da mora prestati razgovarati s nama ako želi osvojiti turnir. Kad se mučio protiv Alcaraza i Ruuda, nije vikao na nas, nije se okretao, bio je koncentriran. Pogotovo protiv Carlosa. On tada igra najbolji tenis".

Novak je u torbu spakirao 23. Grand Slam trofej. Ali tu nije kraj. Slijedi Wimbledon, gdje će biti prvi favorit, pa US Open...

"Morate ga pitati koji su mu ciljevi. Sve ovo sranje je počelo u Australiji prošle godine, a sada ima 23 trofeja. Žao mi je što Rafa nije ovdje, rekao sam to i prije nego što sam postao njegov trener da će i on on i Nadal premašili su 22 naslova. Đoković može osvojiti kalendarski grand slam. Ne znam koliko će ih osvojiti, ali još ima goriva. Vidim koliko uživa u treningu, u tim malim detaljima, u pobjedama pred ovom nevjerojatnom publikom. Ne znam koliko daleko može ići. Njegovo tijelo je nevjerojatno, u odličnoj je formi. Hvala Bogu da nije imao većih ozljeda. Nevjerojatno, kreće se kao mačka po terenu, kao pravi ninja, svugdje je. Fascinantno je, imat će motivacije i za 24. i 25. Grand Slam".

Ivanišević je otkrio i da su svjetski mediji i stručnjaci učinili Novaku veliku uslugu uoči dvoboja s Alcarazom rekavši im da je mladi Španjolac favorit.

"Rekli su da nema šanse protiv Alcaraza, ali to je Đoković. Kad mu kažete da nema šanse, on je tri puta gladniji. Nisam se brinuo, Grand Slamovi su drugačiji sport, sedam mečeva, dva tjedna. Ne može se reći da je Alcaraz favorit protiv Novaka. Jako volim Carlosa, on će osvojiti puno grand slamova. Da ,došao je u boljoj formi, ali ovo je Grand Slam, ovdje živci rade. Vidjeli ste što mu se dogodilo. Đoković zna ,čeka, prvo ti uzme noge pa dušu pa ti kopa grob i sahranjuje te. Obožavam Carlosa. On je nešto novo za tenis, sretan je, smije se, ima sjajne ideje na terenu. Bit će velika prijetnja na svim terenima. Ipak, on je još mlad i ne se treba kladiti protiv Novaka ."

I još malo o Đokoviću kao specifičnoj "životinji".

"To je neka vrsta ludila. Novak je drugačiji, poseban, čovjek koji prkosi pravilima gravitacije. Njemu ništa nije nemoguće, ne postoji riječ ne može i nemoguće. Ako tako mislite, ne može postoji. On je nevjerojatan. Pokazao je svijetu u petak tko je, kako igra, što je, tko je, nije dobro počeo, bio je čvrst, pokazao je tko je i što je. Bio je fenomenalan, ne znam tko je i što je, treba mu napraviti lobotomiju”.

Našalio se Ivanišević da voli kada publika nervira Đokovića.

"Znam da ga to nervira, šta god napravi oni njemu zvižde, kada igra sa nekim drugim onda navijaju da ne idu kući, da ostane. Moram reći da sam ponosan kako je ostao fokusiran, smiren i u polufinalu i finalu. Stvarno fenomenalno. Fali mi malo kada se ne dere, dosadno mi je", nasmijao se Ivanišević.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Goran IvaniševićNovak ĐokovićRoland Garros

Ostale Vijesti