Pixsell
Pixsell

Ivan Dodig osvojio sedmi Grand Slam, treći u muškim parovima!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 10.06.23. | 20:33

Hrvatskom tenisaču ovo je prvi Grand Slam s američkim partnerom Austinom Krajicekom.

Hrvatski tenisač Ivan Dodig (38) sedmi put u karijeri osvojio je Grand Slam, od čega četvrti put Roland Garros! Dodig je s Američkim partnerom Austinom Krajicekom u meču koji je trajao sat i 21 minutu sa 6-3 i 6-1 svladao belgijski par Sander Gille/Jordan Viligen i tako stigao do svojeg trećeg Grand Slama u muškim parovima, drugog Roland Garrosa i prvog s američkim partnerom Krajicekom s kojim je prošle godine u Parizu izgubio finale od Arevala i Rojera.

Prvi Roland Garros Dodig je osvojio 2015. s brazilskim partnerom Marcelom Melom u Parizu kada su u finalu s 2-1 u setovima svladali tadašnji prvi par svijeta Boba i Mikea Bryana.

Sljedeća tri Grand Slama osvojio je u mješovitim parovima s Latishom Chan iz Tajvana. Dvije godine u nizu, 2018. i 2019. u finalu Roland Garrosa svladao je Matu Pavića i Kanađanku Gabrielu Dabrowski, a 2019. je osvojio i Wimbledon.

Uslijedio je drugi Grand Slam u muškim parovima, s Filipom Polašekom osvojio je Australian Open 2021., a prošle godine osvojio je australski Grand Slam i u mješovitim parovima, prvi put s Francuskinjom Kristinom Mladenović.

A danas je naš iskusni tenisač stigao i do sedmog Grand Slama, trećeg u muškim parovima.

Uz tih sedam titula, Dodig ima još četiri poraza u finalima, dva u muškim parovima i dva u ženskim.

Nakon svega možemo reći samo, bravo majstore! (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

TenisRoland GarrosIvan Dodig

Ostale Vijesti