Hrvatska večeras čeka novu medalju, Sara Kolak može jako puno

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.08.17. | 13:29

Imala je problema u kvalifikacijama, ali to ju nije omelo u pripremi finala.

Njezin karakter je takav da će ju kvalifikacije sigurno motivirati da bude što bolja u finalu, a zna se koliko može aktualna olimpijska prvakinja. Nedostaje joj još medalja sa Svjetskom prvenstva. Olimpijadu je apsolvirala iz prvog pokušaja, bila je to neviđena senzacija i veliki ponos za Hrvatsku.

Na Europskom prvenstvu osvojila je brončanu medalju, a danas je među uskim krugom favorita za osvajanje druge hrvatske medalje na ovom Svjetskom prvenstvu. Sara Kolak može zatvoriti svoj krug medalja s najvećih natjecanja već danas.

U kvalifikacijama je bacila 63,24 m što joj je bilo dovoljno za četvrto mjesto u skupini, a samo su tri prolazile direktno. Morala je čekati drugu skupinu i strepiti, ali ipak je sve prošlo dobro, završila je unutra. Prije više od mjesec dana bacila je hrvatski rekord od 68,43, čak pet metara dulje nego u kvalifikacijama. Takvim bi hicem danas morala biti glavni favorit za zlato.

˝Za finale ću se pripremiti isto kao i za kvalifikacije. Kao i za svako drugo natjecanje. Trening, tonus, odmaranje, u svom filmu, u sobi. Ful mi se sviđa London, ali ponavljam, nekako sam u svom filmu, nisam puno izvan hotela. Samopouzdanje mi nakon kvalifikacija nije narušeno, ali ovdje nisam favorit˝ - najavila je Sara večerašnje finale.

Mlada 22-godišnja bacačica koplja danas može opet učiniti Hrvatsku ponosnom, među favoritima je, definitivno može jako puno, ali nikakav pritisak ne treba imati. Ima najbolji hitac sezone, svi znamo koliko može, ali pred njom je još jako puno godina bacanja na visokoj razini.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u atleticiSara Kolak

Ostale Vijesti