Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Hrgović: "Nadam se da ću dati navijačima ono što žele vidjeti"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 16.11.23. | 09:07

Neporaženi hrvatski teškaš jučer je saznao protivnika na velikoj boksačkoj priredbi koja će se održati 23. prosinca u saudijskom Rijadu.

Filip Hrgović još uvijek neće izazvati Oleksandra Usika, koji drži pojaseve u WBO, WBA i IBF kategorijama, već će 23. prosinca u Rijadu boksati protiv 41-godišnjeg australskog boksača i 'hrvatskog zeta' Marka De Morija. Špekuliralo se da bi Hrgović mogao tog datuma boksati protiv Anthonyja Joshue ili Daniela Duboisa, no oni će na istoj priredbi imati mečeve protiv Otta Wallina (Joshua) i Jarrela Millera (Dubois). Usika, u nekom drugom terminu, očekuje vjerojatno meč s Tysonom Furyjem (prvakom u WBC kategoriji) za objedinjenje sva četiri poraza.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Špekulacije su sljedeće: Hrgović bi trebao prvo pobijediti De Morija, zatim nekog od dvojica Joshua/Dubois prije nego što izazove Usika ili Furyja. No, postoji mogućnost da Hrgović nakon eventualne pobjede nad De Morijem odmah postane izazivač prvaka. Prema tome, neporaženog hrvatskog teškaša (16-0-0) dvije, možda čak i jedna pobjeda dijele od borbe za pojas(eve).

"Želim se zahvaliti na pruženoj prilici, drago mi je što ću biti dio priredbe. Uzbuđen sam i drago mi je što je moj protivnik također uzbuđen. Nadam se da ćemo prikazati dobru predstavu i dati navijačima ono što žele vidjeti", rekao je Hrgović na konferenciji za medije prilikom predstavljanja meča.

De Mori u karijeri ima 41 pobjedu, dva remija i dva poraza nokautima, između ostalog i protiv Davida Hayea 2015. godine. De Mori je godinama živio u Splitu budući da se oženio s hrvatskom powerliftericom Milijanom Vojnović.

"Imam 11 pobjeda u nizu, od čega deset nokautom, no svjestan sam da moji protivnici nisu bili na razini na kojoj je Filip Hrgović. Pratio sam njegovu karijeru i svjestan sam da je talentiran. Udara jako i ima čvrstu bradu, ali protiv koga god se borim, pokušavam oštetiti slezenu i napasti tijelo. Neću stajati iza direkata i pokušavati tako pobijediti borca njegove kvalitete u 12 rundi. Nadam se nasilnoj borbi u prvim rundama i nadam se najboljem. Probat ću ga razotkriti. Svjestan sam da je jako dobar, snažan borac. Promatrao sam ga i ovdje sam kako bih ga probao pobijediti u prve četiri runde", rekao je De Mori i nastavio:

"Pobjeda bi potpuno promijenila moju karijeru, moj život. Novac koji možete zaraditi od revanša, od sljedeće borbe, djeci i unucima pričao bih što sam napravio u karijeri... Toliku dozu poštovanja imam prema Hrgoviću. Ali, znam kakav sam – želim pobijediti. Svi smo mi revolveraši, nitko od nas ne želi biti računovođa ili knjižničar. Tu smo da bismo se borili. Volimo i novac, nemojte me krivo shvatiti, ali ovdje smo jer se volimo boriti." (G)

Borbe 23. prosinca u Rijadu:

Anthony Joshua vs Otto Wallin

Deontay Wilder vs Joseph Parker

Daniel Dubois vs Jarrell Miller

Dmitry Bivol vs Lyndon Arthur

Jai Opetaia vs Ellis Zorro

Frank Sanchez vs Junior Fa

Filip Hrgović vs Mark De Mori

Arslanbek Makhmudov vs Agit Kabayel

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

BoksFilip HrgovićMark de Mori

Ostale Vijesti