Reuters
Reuters

Gojo skočio za 29 mjesta na ATP ljestvici i rekao: "Uvijek mi je bio san igrati ovdje, nisam skinuo gaće. Već razmišljam od Davis Cupu u Splitu"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 04.09.23. | 08:17

Hrvatski tenisač bio je pod dojmom nakon poraza od Đokovića na Artur Asheu.

Hrvatski tenisač prvi put u karijeri igrao je osminu finala nekog Grand Slama i prvi put u karijeri zaigrao je na legendarnom Arthur Ashe stadionu. Ipak, u četvrtfinale nije mogao protiv najtrofejnijeg tenisača svih vremena Novaka Đokovića koji će pohod na svoj 24. Grand Slam u karijeri nastaviti protiv Amerikanca Taylora Fritza. Đoković je slavio sa 6-2, 7-5, 6-4.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gojo je nešto slabije ušao u meč, relativno lagano izgubio prvi set, no u iduća dva parirao je teniskom velikanu, u drugom je čak ispustio veliku prednost od 3-0.

"Prvi set je očigledno pokazao da sam se mučio, kada sam izašao na centralni teren prvi put u karijeri, bez treninga, imao sam problema vidjeti lopticu. U drugom ne kažem da bih osvojio set, ali sam imao 3:0. Nisam stigao do tie breaka. Da jesam... To je kasnije bilo predobro od njega. Loptice su definitivno sporije nego prošle godine. Sigurno bih volio da su brže. Nije zabavno igrati protiv njega. Da sam igrao bolje nego što jesam i on bi vjerojatno. Trebalo je neko vrijeme da se prilagodim terenu, da pogodim polje. Bilo je sve ok, jako cool iskustvo", rekao je poslije meča Gojo.

Za 25-godišnjeg Splićanina ovo je tek drugi nastup na jednom Grand Slamu. Prije US Opena igrao je Roland Garros. Ovim rezultatom skočio je sa 105. na sjajno 76. mjesto ATP ljestvice.

"Definitivno, kada igrate meč ovakve težine na drugom Grand Slamu vidite koliko bi morali unaprijediti igru. Prije svega fizičku spremu jer nije lako iz kvalifikacija igrati ovoliko, već mi je drugi tjedan tu. Imam što unaprijediti, to me čini sretnim, znam da mogu biti bolji igrač i otežati ovakvim igračima. Kada sam izašao na Arthur Ashe, opsovao sam sam sebi, o sra*e, prevelik je stadion. Malo sam pogledao okolo, pričao sam s prijateljima da mi je san igrati u New Yorku u noćnom turniru".

Gojo se okreće skupini Davis Cupa koja se od 12. do 17. rujna održava u ŠC Gripe (Split).

"Želim biti što bolje rangiran, ali već razmišljam o Davis kupu, da se oporavim. Dosta sam slomljen, sve me boli, ali idem što prije kući da vidim što i kako. Ide Davis kup u Splitu što će biti nešto posebno za mene, bit ću tamo 150 posto. To je moj Arthur Ashe. Volio bih ostati dan, dva u New Yorku, ali ću morati pripremiti se za ono što slijedi. Uvijek je bio neki san, što bih najrađe doživio. Da sam mogao fizički, stajao bih sedam sati tamo na glavnom terenu. Uživam u tome. Ne mogu reći da jesam, da sam se drugačija pripremao, rekao sam sebi da ću dati sve od sebe. Ne idem samo skinuti gaće, uzeti dva gema i ići kući. Dao sam što sam mogao".

Nakon meča na hrabroj partiji čestitao mu je i Đoković.

"On je meni čestitao na mreži, ja sam mu rekao da osvoji! Najbolja dva tjedna, da mi je netko rekao prije turnira, potpisao bih. Stvarno sam sretan što sam ušao među 100". (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

TenisNovak ĐokovićBorna GojoUS Open

Ostale Vijesti